مزیت‌های روانسر در رونق بخشیدن به صنعت گردشگری هورامان / فردین رحیمی

سرویس کرمانشاه _ روانسر به دلیل واقع شدن در ورودی منطقه جهانی هورامان از یک موقعیت بسیار ویژه و ممتاز گردشگری برخوردار است. فردین رحیمی کارشناس ارشد شهرسازی یادداشتی پیرامون این ظرفیت ها و پتانسیل ها به نگارش درآورده که در ادامه می خوانید:

خبرگزاری کردپرس _ روانسر یا نیکور باستان با سراب پر آب، چشمه ها و رودهای خروشان؛ از گذشته تاکنون سرای روح و جان و مکان آسایش و آرمش ساکنین آن است. قرارگیری این شهر در میانه راه کرمانشاه به پاوه و ویژگی مردمان آن ، روانسر را به عنوان دروازه ورود به منطقه تاریخی اورامانات مطرح نموده است. آثار تاریخی موجود از دوره پارینه سنگی میانی تا فراپارینه سنگی در غارهای کولیان و جاوری و اطراف رودخانه گراب گواهی بر این مدعاست.

تاریخچه تمدنی این شهر در کنار ویژگی های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بخصوص محیطی آن؛ پتانسیل های بالقوه ی این شهر برای تبدیل شدن به شهر پایدار گردشگری است. از این روی توجه به شکل دهی و شکل گیری فضاهای سرزنده و پویا با قابلیت حضور پذیری و تعامل بین افراد از اهم موضوعاتی است که لازمه شکل گیری شهر پایدار گردشگری روانسر است.

فضاهای عمومی مهم ترین بخش از ساختار شهرها هستند و نقش مهمی در سلامت و کیفیت زندگی شهروندان دارند؛ پیاده راه ها نیز در زمره این­گونه فضاها جایی می ­گیرند. ایجاد پیاده­ راه­ ها و پیاده محور نمودن مسیرهای گردشگری شهری از جمله اصلی ترین اقداماتی است که زمینه ایجاد فضاهای سرزنده را می­ تواند به همراه داشته باشد. پیاده راه ها حرکت عابر پیاده را در فضاهای شهری آسان نموده و موجب می شوند عابر پیاده در فضایی امن و به دور از خودروها حضور یابد و موجبات ارتقاء تعاملات اجتماعی در فضاهای شهری فراهم شود. پیاده راه و پیاده راه سازی می تواند در بسیاری از زمینه ­ها و مولفه­ های توسعه پایدار شهر نظیر حمل و نقل پایدار، محیط زیست پایدار، اجتماع پایدار و رعایت عدالت اجتماعی و بهبود وضعیت اقتصادی شهر به صورت مستقیم تاثیر گذار باشد و باعث ارتقا سطح زندگی و رضایت شهروندان شود.

وسعت، شکل و ساختار کالبدی - فضایی شهر روانسر به واسطه قرارگیری سراب روانسر در بافت مرکزی شهر و تبدیل شدن آن به عنوان یکی از جاذبه ­های گردشگری این شهر از گذشته تا کنون و همچنین فاصله آن تا بازارچه مرزی زمینه و پتانسیل بالقوه ­ای را برای این تبدیل شدن این محور به پیاده­ راهی با محوریت گردشگری و رعایت اصول پایداری را فراهم نموده است. تبدیل شدن این محور به اولین پیاده راه استان کرمانشاه می ­توان این شهر را به عنوان برندی برای گردشگری پایدار تبدیل نماید.

در دستور کار قرار گرفتن پیاده راه سازی مسیر میدان معلم تا سراب روانسر و تلفیق آن با پروژه جاده سلامت که هم اکنون در حال اجرا است؛ می­ تواند زمینه رونق افتصادی، پویایی اجتماعی، ماندگاری گردشگری و آرامش شهروندان را به همراه داشته باشد. این موضوع در کنار تغییر نگرش طراحان و معماران و حرکت به سمت نظام شهرسازی به سمت شهرهای نسان محور می­توان تبدیل شهر این شهر را به شهر انسانی نیز به همراه داشته باشد.

در پایان باید گفت برای شهری همچون روانسر با ویژگی­ های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، کالبدی - فضایی و موقعیت جغرافیایی ویژه آن توجه به ابعاد گردشگری پایدار شهری و برنامه ریزی مناسب در این زمینه می­ تواند این شهر با به عنوان شهر پایدار گردشگری مطرح نماید. دستیابی به این مهم نیازمند توجه ویژه مسئولین و دست اندرکاران و بهره ­گیری مناسب از پتانسیل های بالقوه موجود این شهر است. در این میان شهرداری و شورای اسلامی شهر روانسر که از بطن و بدنه همین شهر هستند بایستی نگاهی ویژه و تلاشی دو چندان در تبدیل نمودن روانسر به شهر پایدار گردشگری داشته باشند. به نظر می رسد این مهم اصلی ترین موضوعی است اجماع عمومی، همدلی و همراهی نیروهای تاثیرگذار در حوزه توسعه و عمران شهری را می طلبد.

کد خبر 24634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha