مصوبات کارگروه نجات دریاچه ارومیه با تشکل‌های محیط زیستی بررسی شود

سرویس آذربایجان‌غربی-دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: مصوبات کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه باید به‌صورت شفاف با تشکل‌ها بررسی شود تا میزان تحقق اهداف و نتایج آن مشخص شود.

به گزارش کردپرس، استاندار آذربایجان‌غربی صبح امروز در نشست تشکل‌های مردم‌نهاد زیست‌محیطی حوضه آبریز دریاچه ارومیه، نبود ارتباط مؤثر و سازمان‌یافته میان نهادهای مردمی و دستگاه‌های اجرایی را یکی از خلأهای اساسی دانسته و افزود: دریاچه ارومیه تنها یک مسئله زیست‌محیطی نیست، بلکه ابعاد اجتماعی، اقتصادی و معیشتی گسترده‌ای دارد و نباید به موضوعی سیاسی تقلیل یابد.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با تأکید بر لزوم اجرای هم‌زمان اقدامات علمی، عملیاتی و مشارکتی، گفت: احیای پایدار این زیست‌بوم راهبردی بدون همت عمومی و نقش‌آفرینی جدی تشکل‌های مردمی در کنار دولت امکان‌پذیر نبوده و مشارکت اجتماعی می‌تواند مسیر احیا را تثبیت کند.

رضا رحمانی همچنین با اشاره به وابستگی معیشت مردم منطقه به وضعیت دریاچه ارومیه، بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق و اقدام به‌موقع تأکید کرده و اظهار داشت: مصوبات کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه باید به‌صورت شفاف با تشکل‌ها بررسی شود تا میزان تحقق اهداف و نتایج آن مشخص شود.

او در ادامه با اشاره به بهره‌گیری از ظرفیت علمی دانشگاه‌های منطقه، افزود: استفاده از دانش بومی و پژوهش‌های تخصصی یکی از محورهای اصلی احیای دریاچه ارومیه است.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت را نیز از اولویت‌های جدی برشمرده و خاطرنشان کرد: توقف توسعه کشت محصولات پرآب‌بر و اجرای طرح‌های پایلوت با همکاری نهادهای ملی و بین‌المللی در دستورکار است.

استاندار آذربایجان‌غربی در پایان با اشاره به شرایط نامطلوب منابع آبی و کاهش ورودی آب، افزود: استفاده از فناوری‌های نوین و اقدامات عملیاتی در حاشیه دریاچه ارومیه با همراهی تشکل‌های زیست‌محیطی در اصلاح الگوی مصرف آب  در احیای دریاچه نقش کلیدی دارد.

کد مطلب 2791817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha