تجلیل از خداداد ابراهیمی به خاطر یک عمر معلمی، نویسندگی و روزنامه نگاری

سرویس ایلام - در ادامه سلسله نشست‌های تجلیل از مفاخر استان ایلام، از خداداد ابراهیمی به پاس یک عمر معلمی، نویسندگی و روزنامه نگاری تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، این مراسم در سالن سینما فرهنگ ایلام با حضور چشمگیر جمعی از مردم، مسئولین، هنرمندان و اهالی رسانه برگزار شد.

خداداد ابراهیمی، متولد ۱۳۴۱، نویسنده، روزنامه‌نگار و فرهنگی بازنشسته است و در فضای رسانه و ترجمه و فعالیت‌های فرهنگی و ادبی و رسانه‌ای حضوری فعال و مؤثر دارد.

ابراهیمی با نگارش داستان‌های کوتاه «زیر سقف شیروانی» و «دوچرخه» در سال ۱۳۵۶ آغازی جدی در عرصه داستان نویسی استان ایلام دارد. تاکنون از او کتاب‌های: هروله تا عرش (خاطرات یک زائر پیاده از مهران تا کربلا)، دریچه‌ای به تاریخ مطبوعات ایلام‌‫، یادنوشت‌های محلی (گزیده یادداشت‌های مطبوعاتی)، ترجمه کتاب هیچ چیز شبیه کربلا نیست، مولف: سیدهادی المدرسی، قصه‌های مردم ایلام، دایره آتش و ترکش (دفتر چهارم) ترجمه آثاری همچون: «البجعات المتوحشات (غازهای وحشی)»، «اللص و الکلاب (دزد و سگ‌ها)»، مجموعه اشعار «مصطفی الغماری الجزایر»، «ماسک» (مجموعه یادداشت‌های کرونایی) و…منتشر شده است.

او هم اکنون ضمن اداره روزنامه و پایگاه خبری مهران، به فعالیت‌های تخصصی ادبی و فرهنگی و رسانه‌ای مشغول است.

ظاهر سارایی، ادیب، شاعر و ناشر ایلامی در این برنامه در خصوص ابراهیمی گفت: ابراهیمی یک چهره و فعال اجتماعی و وجه غالب ایشان رسانه است و وجه دیگر استاد که کمتر مورد توجه قرار گرفته وجه ادبی است.

وی تصریح کرد: ابراهیمی اولین چهره برجسته و شاخص حوزه داستان‌نویسی است و چندین کتاب هم در این زمینه دارند و اگر بیشتر به داستان‌نویسی می‌پرداخت، در ردیف چهره‌های برجسته داستان‌نویسی کشور قرار می‌گرفت، اما ایشان معلمی را بر هر وجه دیگری ترجیح دادند.

سراینده مجموعه شعر نشد پروانه باغ تو باشم، ادامه داد: ابراهیمی یک مترجم خوب و از بهترین نویسندگان است که توجه خاصی به ادبیات شفاهی مردم ایلام دارد و کتاب «قصه های مردم ایلام» را به زبان فارسی بازآفرینی کرده و آفرینش جدیدی از یک اثر را ارائه داده که به زبان کردی نیز ترجمه شده است.

سارایی افزود: ابراهیمی شایسته این تقدیر است، زیرا این شخصیت برجسته داستان نویس، روزنامه‌نگار، معلم، پژوهشگر و یک شهروند خوب و پدری شایسته است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام نیز در این مراسم ضمن تقدیر از اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در راستای نکوداشت مفاخر استان ادامه داد: شرط صاحب نام شدن، گذشتن از نفس است و انسانی که تفکر غالب وی گذشتن از خود برای مردم باشد، یقیناً یک عنصر الگو و مؤثر در جامعه خواهد بود و در چنین روزی از وی تجلیل خواهد شد.

محمدسبحان حسنی ادامه داد: صداقت، اخلاص، مردم‌داری، ایثار و گذشت ارزش‌هایی هستند که انسان را ارزشمند می‌سازند و وجود همین خصایص اخلاقی است که باعث شده استاد ابراهیمی امروز در قلب مردم جایی داشته باشد.

وی اظهار کرد: گذشتگان ما کسانی که صاحب این فرهنگ و تمدن بودند، سینه به سینه و نسل به نسل فرهنگ غنی ایرانی را به ما سپردند و در راه پاسداری از فرهنگ ایرانی متحمل رنج‌های بسیار شدند و امروز امثال استاد ابراهیمی نیز نقش‌شان پاسداری از تمدن و این پیشینه غنی است و در نوسازی و زیباسازی و ساختن و رویش فرهنگ و تمدن نقش بسزایی دارند.

علی هوشمند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این مراسم گفت: ارغوان، ویژه‌برنامه نکوداشت بزرگان و پیشکسوتان و مفاخر عرصه فرهنگ، هنر و رسانه استان است که هر سال به میزبانی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار می‌شود.

وی گفت: این ویژه برنامه با بزرگداشت ظاهر سارایی، شاعر و ناشر پیشکسوت آغاز شده و در سال ۱۴٠۱ نیز این ویژه برنامه به تجلیل از پیمان سادات نژاد و علی‌اشرف صندوق‌آبادی اختصاص یافت.

کد خبر 2767867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha