گونه نادر «کرکس مصری» در مهاباد مداوا شد

سرویس آذربایجان غربی- رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: گونه بسیار نادر «کرکس مصری» در این شهرستان مورد مداوا و مراقبت قرار گرفت.

به گزارش کردپرس، فاروق سلیمانی گفت: این قطعه پرنده شکاری که به دلیل وضعیت جوی و شرایط تغذیه ای ناتوان شده و وارد منطقه مسکونی شده بود با اعلام دوستداران محیط زیست شناسایی و برای مداوا به اداره محیط زیست تحویل داده شد. 

او گفت: بررسی کارشناسان این اداره نشان می دهد که این گونه نادر در این فصل به منظور لانه‌گذاری و زادآوری به کوه های اطراف تالاب بین‌المللی کانی‌برازان (کوه سیاه) مهاجرت می کند.

سلیمانی اظهار کرد: این پرنده پس از اتمام دوره درمان و بازگشت کامل به سلامت، در زیستگاه طبیعی و مناسب خود رهاسازی خواهد شد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد با اشاره به اهمیت این رویداد اظهار کرد: بازگشت این گونه به تالاب کانی‌برازان، نشان‌دهنده پتانسیل بالای این زیستگاه برای حفاظت از گونه‌های در معرض انقراض است.

 

گفتنی است؛ کرکس مصری، کوچک‌ترین گونه از چهار کرکس موجود در ایران است که با نام‌های «کرکس کوچک» و «کرکس سفید» نیز شناخته می‌شود. این گونه از هند و خاورمیانه تا شمال آفریقا و جنوب اروپا پراکندگی دارد و تنها نماینده جنس Neophron در جهان است. از سال ۲۰۰۷، این پرنده در فهرست سرخ IUCN با عنوان در خطر انقراض (EN) قرار گرفته است.

کد مطلب 2794500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha