عزم کردهای سوریه برای استرداد همه وابستگان جنگجویان خارجی داعش

سرویس جهان- اداره خودگردان شمال‌شرق سوریه با تأکید بر ضرورت هماهنگی با دولت‌های خارجی، روند استرداد خانواده‌های جنگجویان خارجی داعش را پیگیری می‌کند و خواستار پذیرش مسئولیت از سوی کشورهایی شده است که اتباعشان در اردوگاه‌هایی چون روژ و الهول نگهداری می‌شوند. مقامات این اداره می‌گویند ادامه بلاتکلیفی، چالش‌های امنیتی و انسانی را تشدید می‌کند.

به گزارش کردپرس، یک مقام کُرد در شمال‌شرق سوریه اعلام کرد که به‌دلیل مواضع علنی و انتقادی دولت استرالیا، بازگشت دوباره ۱۱ زن و ۲۳ کودک استرالیایی مرتبط با داعش از «اردوگاه روژ» با ابهام و احتمال تأخیر مواجه است. به گفته او، نبود هماهنگی رسمی میان کانبرا و اداره خودگردان می‌تواند روند خروج این افراد را با مانع روبه‌رو کند.

شیخموس احمد، هماهنگ‌کننده اردوگاه‌های خانواده‌های داعش در اداره خودگردان شمال‌شرق سوریه، با تاکید بر تلاش برای استرداد همه وابستگان جنگجویان خارجی داعش به کشورهای متبوع، در گفت‌وگو با ای‌بی‌سی تصریح کرد اظهارات دولت استرالیا «به‌روشنی شنیده شده» و ابراز امیدواری کرد هماهنگی میان دولت استرالیا، اداره خودگردان و نیروهای دموکراتیک سوریه برقرار شود. او همچنین گزارش‌های منتشرشده درباره تصمیم به تعطیلی اردوگاه روژ را رد کرد و گفت چنین تصمیمی اتخاذ نشده است. به گفته وی، حدود ۷۳۰ خانواده خارجی، علاوه بر خانواده های سوری و عراقی وابسته به داعش، در این اردوگاه حضور دارند و خدمات سازمان‌های بشردوستانه همچنان ادامه دارد؛ امنیت اردوگاه نیز توسط نیروهای دموکراتیک سوریه و آسایش تأمین می‌شود.

این گروه هفته گذشته تلاش کرد اردوگاه روژ را ترک کرده و از مسیر دمشق روند بازگشت به استرالیا را آغاز کند، اما در ایست بازرسی توسط مقام‌های دولتی سوریه متوقف شد. یک مقام دولت سوریه این اقدام را «تأخیر اداری» خواند و گفت پس از اطلاع از آغاز روند انتقال، برای ارزیابی وضعیت و تطبیق با پروتکل‌های رسمی و امنیتی مداخله صورت گرفته است. به گفته او، در حال حاضر مانع دیگری برای ادامه حرکت این گروه وجود ندارد.

در استرالیا، دولت آنتونی آلبانیزی اعلام کرده در مأموریت بازگرداندن این افراد نقشی ندارد و نخست‌وزیر نسبت به زنان این گروه موضعی تند اتخاذ کرده است. با این حال، تونی برک، وزیر امور داخلی، اذعان کرده در صورت خروج آن‌ها از اردوگاه، ابزار محدودی برای جلوگیری از سفرشان وجود دارد؛ جز ممنوعیت سفری که علیه یکی از زنان اعمال شده است. این دوگانگی در موضع رسمی استرالیا می‌تواند هم روند بازگشت را پیچیده کند و هم زمینه تلاش مجدد این خانواده‌ها را فراهم سازد.

کد مطلب 2793708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha