ممانعت ترکیه از ورود کمک کردهای ترکیه به کوبانی

سرویس جهان-به گفته سازمان های مردمی، ترکیه مانع عبور کاروان کمک‌های بشردوستانه به شهر کردنشین کوبانی در شمال سوریه شد. این مسئله هم‌زمان با محاصره این شهر از سوی نیروهای دولتی سوریه و در بحبوحه کمبود شدید غذا، آب و برق، نگرانی‌ها درباره وقوع یک بحران انسانی را تشدید کرده است.

به گزارش کردپرس،به نقل از خبرگزاری فرانسه (AFP)، مقام‌های ترکیه از عبور یک کاروان کمک‌های بشردوستانه به مقصد شهر کوبانی در شمال سوریه جلوگیری کردند. این شهر کردنشین در حال حاضر از سوی نیروهای دولتی سوریه در محاصره قرار دارد.

سازمان‌های مردم‌نهاد و یک نماینده پارلمان ترکیه اعلام کردند که این کاروان، پیش از رسیدن به مرز ترکیه و سوریه متوقف شده است؛ آن هم در حالی که تنها یک روز پیش‌تر، دولت دمشق و نمایندگان کردهای سوریه از توافقی برای ادغام تدریجی نهادهای نظامی و مدنی کردها در ساختار دولت سوریه خبر داده بودند.

به گفته «پلتفرم همبستگی و حمایت دیاربکر» که سازمان‌دهی این کارزار کمک‌رسانی را بر عهده داشته، ۲۵ کامیون حامل آب، شیر، شیرخشک نوزاد و پتو که از شهر دیاربکر در جنوب‌شرق عمدتاً کردنشین ترکیه به راه افتاده بودند، از عبور به سمت مرز منع شدند. این پلتفرم با اشاره به اصول حقوق بشردوستانه، مسدود کردن انتقال اقلام ضروری را «غیرقابل قبول» خواند.

ساکنان کوبانی پیش‌تر به AFP گفته بودند که به دلیل هجوم آوارگان و محاصره شهر، با کمبود شدید غذا، آب و برق روبه‌رو هستند. نیروهای کرد نیز ارتش سوریه را به اعمال محاصره علیه این شهر متهم کرده‌اند. کوبانی در منابع عربی با نام «عین‌العرب» شناخته می‌شود.

عدالت کایا، نماینده حزب دموکراتیک خلق‌ها (DEM) در پارلمان ترکیه که کاروان را همراهی می‌کرد، گفت کامیون‌ها همچنان در یک انبار در کنار بزرگراه متوقف مانده‌اند. او ابراز امیدواری کرد که پس از ادامه مذاکرات، اجازه عبور از گذرگاه مرزی «مرشدپینار» صادر شود. این گذرگاه در سمت ترکیه و مقابل شهر کوبانی قرار دارد.

مرشدپینار از سال ۲۰۱۶ به‌طور رسمی بسته است و تنها در موارد محدود و کوتاه برای عبور کمک‌های بشردوستانه باز شده است. احزاب DEM و جمهوری‌خواه خلق (CHP) این هفته خواستار بازگشایی این گذرگاه برای جلوگیری از «فاجعه انسانی» شدند.

در مقابل، مقام‌های ترکیه اعلام کرده‌اند که کاروان‌های کمک باید از گذرگاه «اونجوپینار» در ۱۸۰ کیلومتری این منطقه استفاده کنند. کایا با رد این پیشنهاد گفت مسئله تنها فاصله نیست، بلکه نگرانی اصلی اطمینان از رسیدن کمک‌ها به خودِ کوبانی و جلوگیری از هدایت آن‌ها به مناطق دیگر از سوی دمشق است.

کوبانی حدود ۲۰۰ کیلومتر با مناطق تحت نفوذ اصلی کردها در شمال‌شرق سوریه فاصله دارد. این شهر در سال ۲۰۱۵ پس از محاصره‌ای طولانی از دست گروه داعش آزاد شد و به نمادی از نخستین پیروزی بزرگ نیروهای کرد علیه این گروه تبدیل شد. در حال حاضر، کوبانی از شمال با مرز ترکیه و از دیگر جهات با نیروهای دولتی سوریه احاطه شده و وضعیت آن در انتظار اجرای توافق جدید دمشق و کردها همچنان شکننده است.

کد مطلب 2792978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha