16 هزار هکتار کشت قراردادی گندم در کردستان اجرا شد

سرویس کردستان - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: تاکنون ۱۶ هزار و ۲۳۷ هکتار در طرح کشت قراردادی گندم با ۵۳۸ نفر و در ۷ شهرستان منعقد شده است.

به گزارش کرد پرس، محمدفرید سپری در جلسه قرارگاه امنیت غذایی که با موضوع گزارش فعالیت های کشت قراردادی گندم به صورت وبینار برگزار شد، گفت: یکی از برنامه های محوری وزارت جهاد کشاورزی به منظور افزایش بهره وری آب و خاک، تولید با برنامه، ایجاد ثبات و پایداری در تولید گندم و الگوی کشت بوده که کشت قراردادی راهکاری مناسب برای آن است.

وی با اشاره به اینکه کشت محصولات پاییزه در کشور تمام شده است، اظهار کرد: باید استفاده از کود سرک، سم پاشی بر علیه بیماری ها و آفات احتمالی، مبارزه با سن گندم، ملخ و کلیه عوامل طبیعی خسارت زا و توجه به زراعت کشور به ویژه در محصولات کلزا، گندم، جو، گلرنگ و کاملینا در دستور کار قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به میزان بارش ها، افزود: بارندگی در سال زراعی جاری 99.8 میلیمتر بوده که نسبت به بلند مدت 38.5 و نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد کاهش داشته است.

سپری با اشاره به اینکه 100 درصد مزارع کردستان به سطح سبز رسیده و بیش از ۸۰ درصد مزارع در مرحله دو برگی است، ادامه داد: سطح زیر کشت گندم کردستان ۵۹۴ هزار هکتار است که بالغ بر 94.5 درصد آن گندم دیم است.

وی با بیان اینکه تا به امروز ۱۶ هزار و ۲۳۷ هکتار قرارداد در طرح کشت قراردادی گندم در ۷ شهرستان و با ۵۳۸ نفر منعقد شده است، یادآور شد: بیش از ۲۴۰ هزار هکتار از مزارع کشت شده تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با ارایه پیشنهاد در زمینه استفاده از کود کلرور پتاسیم به عنوان کود سرک، بیان کرد: جهت رشد و باردهی گندم، کود میکس ان پی کا ۲۰۲۰۲۰ محلول، موجب رشد بهتر محصول می شود.

سپری با بیان اینکه باید برای کنترل عوامل خسارت زای کشت قراردادی،استفاده از سموم حشره کش و علف کش در دستور کار قرار گیرد، گفت: در طرح جهش تولید،۴۸۰ هزار هکتار به کردستان ابلاغ شده که تاکنون ۴۰۰هزار هکتار آن کشت شده است.

وی با اشاره به اینکه ۳۵ نفر از نیروهای بسیج جهت همراهی با بازرسین قرارگاه امنیت غذایی آموزش دیده اند، خواستار سازماندهی و همکاری بیشتر نیروهای بسیج، جهادکشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به خرید مرغ و منجمدسازی آن توسط معاونت پشتیبانی امور دام جهت افزایش ذخیره سردخانه های سطح استان با توجه به نزدیک شدن به ایام پیک مصرف، اظهار کرد: روزانه بالغ بر ۲۰۰ تن مرغ در استان کشتار می شود و باید خرید از مازاد تولید صورت بگیرد تا کمبود روزانه مرغ را به دنبال نداشته باشد.

کد خبر 25165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha