رونق دوباره مرز خسروی به عنوان دروازه تاریخی کربلا

سرویس کرمانشاه _ طی سال های برگزاری آیین اربعین، مرز بین المللی خسروی به عنوان قدیمی ترین مسیر عتبات عالیات، مسیر ولایت و مسیر شاه خراسان، جز در مقاطعی کوتاه و محدود، تنها یک نظاره گر بود. در خوشبینانه ترین حالت، امسال نیز انتظاری فراتر از یک بازگشایی محدود و نمادین نمی رفت. ولی با پیگیری های مداوم، خسروی امسال یکی از مرزهای مهم نقش آفرین در آیین اربعین بود .

به گزارش خبرگزاری کردپرس؛ یکی از دغدغه های جدی استان کرمانشاه در امسال، بازگشایی مرز خسروی در راهپیمایی اربعین بود و در این مدت بارها با بسیاری از شخصیت ها و مجموعه های ملی و منطقه ای اثرگذار در این حوزه دیدار و رایزنی صورت گرفت. و در شرایطی که تمامی نگاه ها به سمت مرزهای جنوبی تر معطوف بود، دوباره دروازه کربلا را بازگشایی شد.

دستورات تحول آفرین معاون اول رئیس جمهور

یکی از راهکارهای مدیریت ارشد استان برای بازگشایی مرز خسروی و تقویت زیرساخت ها، فراهم کردن امکان حضور مدیران ارشد کشور در این مرز تاریخی بود و یکی از تاثیرگذارترین سفرها، سفر معاون اول رییس جمهور به پایانه خسروی در 5 شهریورماه و قبل از آغاز تردد گسترده زوار اربعین بود.

دکتر محمد مخبر در حاشیه بازدید از امکانات و زیرساخت های مرز بین المللی خسروی در جمع خبرنگاران با صراحت گفت: « مسیر خسروی، نزدیک‌تر از دیگر مرزها به کربلا و دارای امکانات مناسب‌تری است و شایسته است زوار اربعین تردد از این مرز را در اولویت قرار دهند. در مرزهای دیگر یک مقدار تراکم وجود دارد و ممکن است امکانات موجود متناسب با این اقبال مردم نباشد. در حالیکه امکانات خوبی در مرز خسروی فراهم شده است.»

وی ادامه داد: «تصور نمی‌کردم که این حد از امکانات فراهم شده باشد ولی تاکنون اطلاع رسانی کافی در خصوص این موضوع انجام نشده و لازم است رسانه ملی در این زمینه مزیت‌های خسروی را اطلاع رسانی کند.»
این سخنان آغازی برای به تصویر کشیدن امکانات و قابلیت های مرز خسروی در سطح ملی بود و رسانه ملی در کنار مهران و شلمچه، اینبار دروازه تاریخی کربلا را هم به تصویر کشید.

مدیریت میدانی جمعیت در خسروی

یکی از اتفاقات بسیار اثرگذار در روند تداوم فعالیت خسروی، مدیریت میدانی خیل عظیم زوار بود. در شرایطی که مرزهای مهران، شلمچه و چزابه به دلیل ازدحام جمعیت به حالت نیمه قفل درآمده بودند، عبور زوار از مرز خسروی در گرمای 46 درجه و روند کند پذیرش زوار در مرز منذریه عراق با آرامش خوبی در جریان بود و هر روز شاهد رکوردشکنی میزان تردد مسافرین اربعین بودیم که در اوج خود به بیش از 40 هزار تردد در روز رسید.

یکی از عوامل مهم حفظ روند افزایشی تردد زوار از مرز خسروی، مدیریت مناسب ورودی جمعيت به پایانه مسافری با برقراری گیت های چند مرحله ای از مسیر اسلام آباد غرب به خسروی و همچنین کمک به افزایش ناوگان حمل و نقل در مرز منذریه عراق و تقویت خدمات رسانی، اسکان مناسب و توزیع مناسب آب خنک و غذای گرم میان زوار در این مرز بود. کاری که محصول تلاش استاندار کرمانشاه، ستاد اربعین استان، فرمانداری قصرشیرین و نیروهای نظامی و انتظامی و دستگاه های خدمات رسان بود.

همچنین روند اعزام موکب های اربعین به عراق و پشتیبانی اقلام مورد نیاز طی این روزها از طریق مرز سومار انجام شد. در عین حال طی این روزها صادرات کالا از مرز خسروی بی وقفه ادامه داشته و تجارت کرمانشاه هرگز متوقف نشده است.

تمجید مقامات کشوری از مدیریت میدانی در خسروی

وضعیت و سامان مرز بین الملل خسروی در ایام اربعین به گونه ای بود که تحسین تمام مقامات کشوری بازدیدکننده را برانگیخت. دکتر وحیدی وزیر کشور در بازدید از مرز خسروی از مدیریت مناسب عبور زوار از خسروی تمجید کرد و گفت: ازدحام زوار در خسروی به مانند دیگر مرزها بالاست، اما با یک مدیریت خوب، زائران حاضر در این مرز در حال خروج از کشور هستند.

سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران هم در حاشیه بازدید از مرز خسروی در جمع خبرنگاران از خدمت‌رسانی دستگاه‌های خدمت‌رسان مستقر در مرز به شکل ویژه قدردانی کرد و گفت: واقعا همه دستگاه‌های اجرایی و ارگان‌ها به ویژه دستگاه‌های خدمت‌رسان برای خدمتگزاری و خدمت‌رسانی به زوار اربعین اباعبدالله الحسین (ع) پای کار هستند.

سردار سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه نیز پس از بازدید این مرز اظهار کرد: خوشبختانه با تدبیر و اقدامات خوب استاندار محترم و همه مسئولان استان کرمانشاه امکانات و تسهیلات بسیار مناسبی در مرز خسروی برای تردد زائران اربعین حسینی ایجاد شده است. این تسهیلات و زیرساخت‌ها باعث شده که ما الان شاهد نظم و آرامش خیلی خوبی در مرز خسروی باشیم.

سردار حسین اشتری فرمانده کل انتظامی کشور در قرارگاه اربعین مرزبانی استان کرمانشاه پیرامون وضعیت مرز خسروی، گفت: پایانه خسروی از امکانات و زیرساخت‌های بسیار خوبی برخوردار بوده و در صورت تقویت می‌تواند پذیرای زائران بیشتری در سال‌های آتی باشد.

دکتر جبلی رئیس رسانه ملی نیز که مرز بین المللی خسروی برای سفر به کربلا انتخاب کرده بود در این باره گفت: به مسوولان استان کرمانشاه که با ایجاد زیرساختهای مناسب از زائران اربعین میزبانی کرده اند، خدا قوت می گویم. زیرساخت های مرز خسروی به گونه ای است که می تواند پذیرای جمعیت بسیار بیشتری از زائران حسینی باشد.

وی عنوان کرد: تلاش می کنیم که به طرز شایسته ای مرز بین المللی خسروی را در رسانه ملی معرفی کنیم.

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو هم در بازدید از مرز خسروی گفت: با اقدامات انجام شده توسط مدیران جهادی و استاندار کرمانشاه هم اکنون شرایط بسیار خوبی از نظر حمل و نقل و زیرساخت ها در مرز رسمی خسروی برای تردد زائران حاکم است. مجموعه اقدامات انجام شده شرایطی را فراهم کرد تا زائران سیدالشهدا(ع) بتوانند همایش اربعین را به خوبی برگزار کرده و به کشور برگردند.

مرز تاریخی خسروی نیازمند توجهات بیشتر

مرز خسروی، دروازه کربلا و مسیر هزار ساله عتبات عالیات است که طی سه دهه اخیر با برخی بی مهری ها و بی توجهی های روبرو بوده است.

اربعین سال ۱۴۰۱ یک بازگشت دوباره برای مرز بین المللی خسروی بود که به همت مدیریت میدانی و همراهی و همدلی کامل دستگاه های مختلف خدمات رسانی و نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی حاصل شد و نتیجه این تلاش‌ها، معرفی این مرز تاریخی به عنوان یکی از منظم ترین، با امکانات‌ترین و نزدیک ترین مسیرها برای تردد زوار بود. با توجه به زیرساخت هاي مبادلاتی و مسافری بسیار مناسب، اگر یک نگاه ویژه تری به توسعه این مرز صورت بگیرد، خسروی می تواند نیمی از جمعیت زوار حسینی را در ایام اربعین در سال‌های آینده جابجا کند.

کد خبر 38529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha