مسکن، اولویت راهبردی کردستان/تقویت زیرساخت های روستایی برای مهاجرت معکوس تسریع شود

سرویس کردستان - بازرس کل استان کردستان با اشاره به کمبود و گرانی مسکن به عنوان یکی از چالش های جدی منطقه، بر برگزاری منظم و اثربخش شورای مسکن، حمایت و نظارت هدفمند بر اجرای طرح های ملی و توسعه زیرساخت های روستایی برای تحقق مهاجرت معکوس تأکید کرد.

به گزارش کرد پرس، محمدامین حیدری در نشست با حضور مدیران بنیاد مسکن استان کردستان، با اشاره به اهمیت نقش راهبردی شورای مسکن، گفت: شورای مسکن باید منظم تر و با مصوبات اجرایی تر برگزار شود و خروجی آن به صورت ملموس در شاخص های حوزه مسکن دیده شود.

وی با تأکید بر حضور فعال استاندار در جلسات این شورا، اظهار کرد: اگر شورای مسکن به عنوان اصلی ترین مرجع سیاست گذاری این بخش تقویت شود، بسیاری از گره های موجود در مسیر تأمین مسکن باز خواهد شد.

بازرس کل استان کردستان همچنین با اشاره به ضرورت شفافیت اطلاع رسانی، افزود: رسانه ها می توانند با انعکاس دقیق تصمیمات و روند اجرای مصوبات، مطالبه گری عمومی را تقویت و اجرای برنامه ها را تسریع کنند.

حیدری با بیان اینکه ضعف زیرساخت ها در برخی روستاها از عوامل حاشیه نشینی شهری است، ادامه داد: اگر بستر مناسب زندگی و اشتغال در روستاها فراهم شود، نه تنها مهاجرت به شهرها کاهش می یابد بلکه مهاجرت معکوس نیز شکل می گیرد.

وی با تأکید بر جایگاه بنیاد مسکن در این حوزه، یادآور شد: بنیاد مسکن اصلی ترین دستگاه متولی در کمک به مهاجرت معکوس است و باید با توجه به آمایش سرزمینی و توسعه زیرساخت ها، اجرای طرح های هادی روستایی را در اولویت قرار دهد تا روستاها به کانون تولید و ماندگاری جمعیت تبدیل شوند.

بازرس کل استان کردستان، احداث واحدهای استاندارد در قالب طرح نهضت ملی مسکن در روستاها را از دیگر راهکارهای کاهش دغدغه مسکن عنوان کرد و بیان کرد: حل مشکل مسکن در روستاها، زمینه ماندگاری جمعیت و تقویت تولید را فراهم می کند.

حیدری با اشاره به دو برنامه مسکن ملی و مسکن محرومین، خواستار حمایت و نظارت جدی دستگاه های نظارتی شد و با بیان اینکه سهم استان کردستان از ۵۰ هزار واحد مسکن محرومین کشور که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اجرا می شود، یک هزار و ۴۰۰ واحد است، گفت: پیگیری و مطالبه اجرای این سهم در دستور کار سازمان بازرسی قرار دارد و در این حوزه حمایت و نظارت جدی اعمال خواهد شد.

وی همچنین درباره تأمین زمین برای ۴۵۰ واحد مسکونی، اظهار کرد: اداره کل راه و شهرسازی استان باید نسبت به تأمین زمین اقدام کند و روند اجرای این بخش نیز به صورت مستمر رصد خواهد شد.

بازرس کل استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت مقابله با سوداگری در بازار زمین و مسکن، افزود: نظارت مستمر و برخورد قاطع با هرگونه تخلف در این حوزه در دستور کار قرار دارد.

حیدری تولید بیشتر و ارزان تر مسکن با بهره گیری از مهندسی ارزش و طراحی های بهینه را از راهکارهای کنترل بازار دانست و در حوزه قیر و آسفالت نیز با توجه به شرایط اقلیمی و توپوگرافی استان، تأکید کرد: تدوین طرح اختلاط متناسب با هر منطقه و کنترل کیفی دقیق ضروری است؛ چرا که هزینه های انجام شده با عمر آسفالت همخوانی ندارد و باید نگاه تخصصی تری بر اجرای پروژه ها حاکم شود.

کد مطلب 2793594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha