بررسی روند تخصصی تکثیر میش‌مرغ در بوکان با مشارکت دانشگاه شهید بهشتی

سرویس آذربایجان غربی- مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با تأکید بر اهمیت حفظ گونه‌های در معرض خطر مانند میش‌مرغ، گفت: با تعامل سازنده بین نهادهای استانی، دانشگاهی و ملی می‌توان دستاوردهای مؤثری در زمینه حفاظت از گونه‌های نادر کسب کرد.

به گزارش کردپرس، در راستای تقویت اقدامات حفاظتی و علمی مرتبط با گونه‌های در معرض تهدید، حجت جباری مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی به همراه علیرضا سید قریشی معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل، از مرکز تکثیر میش‌مرغ در پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو و حمامیان بوکان بازدید کردند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در این باره گفت: تیمی از دانشگاه شهید بهشتی به سرپرستی احمدزاده، عضو هیأت علمی دانشگاه و از اساتید برجسته و مشاوران تخصصی سازمان حفاظت محیط زیست  کشوردر حوزه میش‌مرغ، حضور داشتند. همچنین پیمان ولی‌زاده، معاون دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان به همراه کارشناسان این دفتر نیز در این بازدید مشارکت کردند.

او افزود: حضور این متخصصان به عنوان اعضای کمیته ملی فنی میش‌مرغ، با هدف بررسی پروژه‌های ابلاغی معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و تصمیم‌گیری درباره نحوه اجرای آن‌ها صورت گرفت.

جباری ادامه داد: در جریان این بازدید، جلسه‌ای تخصصی جهت ارزیابی وضعیت پناهگاه حیات وحش سوتاو و حمامیان و اقدامات انجام‌شده در راستای حفظ این گونه ارزشمند برگزار و  چالش‌ها، ظرفیت‌ها و روند اجرای برنامه‌های حفاظتی مورد بررسی قرار گرفت و کارشناسان حاضر پیشنهادات علمی و راهکارهای اجرایی برای ارتقای فعالیت‌های مرکز را ارائه دادند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در این بازدید با تأکید بر اهمیت حفظ گونه‌های در معرض خطر مانند میش‌مرغ، گفت: با تعامل سازنده بین نهادهای استانی، دانشگاهی و ملی می‌توان دستاوردهای مؤثری در زمینه حفاظت از گونه‌های نادر کسب کرد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره حفاظت محیط زیست استان نیز اظهار کرد: با توجه به تنوع زیستی موجود در آذربایجان‌غربی، این استان نقش محوری در حفظ گونه‌های خاص دارد و مرکز تکثیر میش‌مرغ بوکان می‌تواند به عنوان نمونه‌ای موفق در سطح ملی مطرح شود.

به گزارش کردپرس، میش مرغ یا چیرگ در زبان کردی، معروف به عروس بوکان بزرگترین و سنگین وزن ترین پرنده ایران است که در معرض خطر انقراض قرار دارد، تعداد بسیار کمی از این پرنده در ایران آنهم در بخش کوچکی از آذربایجان غربی در منطقه بوکان محدوده دﺷﺖ "سوتاو" باقی مانده است.

کد خبر 2783648

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha