ایلام خانه امن ندارد / نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده ایلام بالاتر از میانگین کشوری

سرویس ایلام - مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری ایلام در جلسه مشورتی و نشست هم اندیشی با بانوان دستگاه های اجرایی استان که با حضور سخنگوی فراکسیون زنان مجلس برگزار شد، عنوان کرد: نرخ بیکاری بانوان استان به ویژه زنان تحصیلکرده در کلیه سطوح جمعیتی از نرخ میانگین کشوری بالاتر است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، زینب شیرخانی به مولفه های تهدیدگر سلامت قشر زنان در استان ایلام اشاره کرد و گفت: تخصیص اعتبار ویژه از سوی وزارت بهداشت و درمان جهت اجرای طرح پایش سلامت زنان ایلام با توجه به محرومیت و تبعات بعد از جنگ و وضعیت اقتصادی نامناسب ناشی از کرونا از موارد مهمی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر ۲۹ هزار و ۵۸۳ کارمند در سطح ادارات استان مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۱۰ هزار ۲۵۴ نفر معادل ۳۵ درصد این جمعیت را زنان تشکیل می دهند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری ایلام یادآور شد: از مجموع شاغلین بخش صنعت استان ایلام نیز فقط یک درصد شاغلین زنان هستند.

وی تصریح کرد: در ایلام نسبت مردان به زنان فعال از نظر اقتصادی همواره بیش از ۴ برابر است همچنین بر اساس مرکز آمار ایران، حدود ۸۳ درصد از جمعیت زنان استان به لحاظ اقتصادی غیر فعال محسوب می شوند.

شیرخانی اظهار داشت: در حال حاضر ۲۵ هزار و ۸۴٠ زن سرپرست خانوار در استان وجود دارد که از این تعداد ۱۲ هزار و ۴٠٠ نفر تحت حمایت بهزیستی و ۱۳ هزار و ۴۴٠ نفر نیز تحت پوشش کمیته امداد استان می باشند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری ایلام افزود: نرخ بیکاری بانوان استان به ویژه زنان تحصیلکرده در کلیه سطوح جمعیتی از نرخ میانگین کشوری بالاتر است.

وی مهم ترین چالشهای دختران و زنان ایلامی را برشمرد و گفت: ازدواج اجباری، کودک همسری، شدت گرفتن خشونت خانگی علیه زنان و دختران ناشی از بیماری کرونا، کودکان بازمانده از تحصیل، بانوان تحصیلکرده بیکار، نبود فضاهای تفریحی اختصاصی برای زنان و دختران استان، خودکشی زنان، افزایش سن ازدواج، افزایش طلاق در هفت سال اول زندگی و... از مهم ترین چالشهایی است که زنان ایلام با ان دست و پنجه نرم می کنند.

وی به فقدان خانه امن در ایلام برای حمایت از بانوان آسیب دیده اشاره کرد و گفت: در ایلام کمپ اعتیاد مخصوص بانوان نداریم و تنها مرکزی که افتتاح شد پس از شش ماه تعطیل شد و زنان گرفتار در دام اعتیاد مجبورند به استانهای همجوار برای ترک و مداوای خود مراجعه کنند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری ایلام خواستار حمایت از زنان کشاورز شد که بیشترین بار تولید بر شانه های آنهاست و گفت: یکی از مهم ترین خواسته های زنان کارآفرین استان ایلام راه اندازی بازارچه مرزی در مرز مهران است که بسیار می تواند به توانمندسازی بانوان استان کمک کند.

کد خبر 19824

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha