جوابییه اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی  به گزارش منتشره سایت پسماند مهاباد و میاندوآب در کردپرس

سرویس آذربایجان غربی- اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی در خصوص نامه منتشر شده این اداره کل در خبرگزاری کردپرس در خصوص انتقال زباله های میاندوآب به سایت مشترک شهرستان های میاندوآب و مهاباد توضیحاتی به این خبرگزاری ارائه کرد.

به گزارش کردپرس، سعید موسوی، معاون محیط زیست انسانی، اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی در خصوص نامه منتشر شده این اداره کل در گزارش سایت پسماند مشترک مهاباد و میاندوآب یا کانون آلودگی؟ خبرگزاری کردپرس نوشت: این نامه از طرف مدیرکل محترم حفاظت محیط زیست استان به معاونت محترم هماهنگی امور عمرانی استانداری در راستای وظایف نظارتی و حاکمیتی سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص انتقال پسماندهای شهرستان میاندوآب به سایت مشترک شهرستان میاندوآب و مهاباد ارسال گردیده است و اینگونه نامه ها برای سایر سایت های پسماند استان در طول سال صادر می گردد و تنها برای این شهرستان ها نمی باشد و موارد متعددی به علت عدم مدیریت اصولی پسماندها در شهرستان ها در این نامه ها ذکر می گردد.

در ادامه آمده است؛ علت و مراحل ایجاد سایت های مشترک بخصوص برای دو شهرستان مهاباد و میاندواب به اختصار عبارتند از :

١. تهدیدات زیست محیطی و انتشار آلودگی های ناشی از دفن غیر بهداشتی زباله، سلامت عمومی مردم را به مخاطره می اندازد و مشکلات فراوانی در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی را در جامعه پدید می آورد که به همین دلیل برای حفظ سلامت عموم مردم و کاهش آلایندگی های محیط زیست موضوع دفن بهداشتی پسماند ها از طریق وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریها) طرح تجمیع محلهای دفن پسماند را جهت امکان تخصیص اعتبار بیشتر و نیز امکان راه اندازی سایتهای دفن استاندارد واصولی را به کلیه استانداریها کشور ابلاغ نمود و مطابق این ابلاغیه سایت دفن پسماندهای شهرستان های مهاباد و میاندوآب بصورت مشترک انتخاب گردیده است.

٢. در این طرح استان آذربایجان غربی به 9 منطقه متمرکز مدیریت پسماند تقسیم بندی شده است که از این 9 منطقه دو سایت متمرکز از سال 1397 مراحل اجرایی خود را آغاز نموده است. اولی سایت دفن پسماند مشترک شهرستانهای مهاباد و میاندوآب و دومی سایت متمرکز دفن پسماند منطقه آزاد ماکو می باشد. که تصویب این سایت ها در حضور فرماندران، شهرداران و با اطلاع نمایندگان شریف مردم هردو شهرستان در کارگروه مدیریت پسماند استان انتخاب و ابلاغ گردیده است.

٣. سایت دفن پسماند شهرستانهای مهاباد و میاندوآب در مرز مشترک شهرستانهای مهاباد و میاندوآب واقع شده و فاصله محل مذکور از شهر مهاباد 43 کیلومتر و از شهرمیاندوآب 11 کیلومتر می باشد. محل مذکور معدن متروکه یا اراضی ملی با کاربری بایر می باشد و نزدیکترین روستا به محل دفن پسماند مشترک روستای اسماعیل کندی میاندوآب می باشد و مکانیابی آن با اصول علمی انتخاب محل های دفن، انجام گرفته است.

٤. به جهت شبيوع بيماري كوويد -19 (كرونا) در کشور كليه پسماندهاي پزشكي و کرونایی در سطح استان از طريق دستگاههاي بيخطر ساز پسماند عفونی، زیر نظر آزمایشگاه های معتمد محیط زیست بيخطرسازي شده و سپس با اتخاذ تمهيدات لازم جهت امحاء نهايي به مراكز دفن ارسال مي گردند.

٥. تخليه پسماند شهر مياندوآب در سايت مشترك بالاجبار و به خاطر وضعيت حاد زيست محيطي و بهداشتي شهرستان مياندوآب و از طريق اخذ مجوز شوراي تامين استان صورت پذيرفته و اين اداره كل مطابق وظایف ذاتی خود پيگير راه اندازي سايت دفن پسماند فني، مهندسي و بهداشتي در محل مي باشد.

٦. تفاهم نامه فيمابين فرمانداران و شهرداران شهرستانهاي مهاباد ومياندوآب در مورخ 3/8/1399 در سالن جلسات معاونت محترم امور عمراني استانداري آذربايجان غربي به امضاء رسيده است.

٧. باستناد بند 9 تفاهم نامه مذكور رئيس مديريت اجرايي سايت مشترك به عهده معاونت محترم سياسي و امنيتي فرمانداري مهاباد بوده و ايشان طي حكمي يكي از كارمندان شهرداري مياندوآب را به مدت 2 سال به عنوان مديريت اجرايي سايت مشخص نموده است و اين هيات اجرايي به رياست معاونت محترم امنيتي و سياسي فرمانداري شهرستان مهاباد بايستي برنامه هاي اجرايي و فاز ساختماني سايت مشترك را در اسرع وقت به معاونت محترم امور عمراني استانداري آذربايجان غربي ارايه مي نمودند كه تاكنون اين امر محقق نشده است.

٨. طبق تفاهم نامه مذكور هرگونه اقدام در سايت بايستي پس از اخذ مجوزهاي لازم از مراجع ذيربط صورت پذيرد كه متاسفانه اينگونه نبوده و رئيس هيات مديره سايت مشترك تاكنون نسبت به پيگيري و اخذ مجوزهاي لازم اقدام ننموده است.

٩. از سوی دیگر جهت راه اندازی محل دفن مشترک پسماند مهاباد و میاندوآب اعتباری بالغ بر 250 میلیارد ریال از سوی سازمان برنامه و بودجه استان تخصیص داده شده است. هم چنین کارخانه پردازش و کمپوست شهرستان میاندوآب در فاصله 3 کیلومتری محل دفن پسماند مشترک مهاباد و میاندوآب مراحل اجرایی و فاز ساختمانی خود را با اعتباری بالغ بر 200 میلیارد ریال شروع نموده است.

١٠. طبق مصوبات کارگروه مدیریت پسماند شهرستان میاندوآب ، گزارش ارزیابی اثرت زیست محیطی محل دفن پسماند مشترک در مراحل پایانی بوده وتا هفته آینده به دبیرخانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان ارسال خواهد گردید .

١١. نامه ارسالی این اداره کل تحت عنوان معاونت محترم امور عمرانی مربوط به بیش از یک ماه قبل (14/1/1400) بوده و از تاريخ مذكور به بعد شهرداری میاندوآب اقدامات و پيگيريهاي لازم جهت ساماندهی سایت دفن پسماند مشترک را منجمله دفن بهداشتی پسماندهای پزشکی و.. را آغاز نموده است و درصورت عدم كفايت اقدامات انجام شده توسط شهرداري مياندوآب جهت مديريت سايت مشترك پسماند، اين اداره كل اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

کد خبر 9344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha