تمامی کردهای استانبول به HDP رای نمی دهند/ تماس آک پارتی با عبدالله اوجالان و HDP خودکشی است
به گزارش کردپرس، عادل گور، رئیس شرکت نظرسنجی A&G ترکیه در گفتگو با خبرگزاری K24 در اظهاراتی با اشاره به آراء کردهای استانبول عنوان کرد: تمامی کردهای استانبول به حزب دموکراتیک خلق ها (HDP) رای نمی دهند. بخش قابل توجهی از کردهای استانبول از حزب عدالت و توسعه (AKP) حمایت می کنند. به عنوان مثال در مناطقی مانند سلطان بیلی، آرناوت کوی، غازی عثمان پاشا، سلطان غازی و باغچیلار که کردهای استانبول بیشتر در آن مناطق زندگی می کنند همواره AKP پیروز انتخابات است.
وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: بخش قابل توجهی از کردهایی که به HDP رای می دهند در انتخابات 31 مارس 2019 در استانبول به اکرم امام اوغلو رای دادند. ولی هواداران کرد HDP صد در صد به امام اوغلو رای نداده اند. از کردهای هوادار HDP به ییلدیریم هم رای داده شده است. علاوه بر این بخشی از هواداران HDP در رای گیری شرکت نکرده اند. ولی در کل باور بر این دارم که بخش قابل توجهی از هواداران HDP به امام اوغلو رای داده اند و AKP در این روند تا انتخابات 23 ژوئن تلاش خواهد کرد تا این بخش از هواداران HDP را تحت تاثیر قرار دهد.
گور در ادامه خاطرنشان کرد: AKP برای انجام این کار نیز باید یک سری اقدامات برای حل و فصل مسئله کردها و حقوق اجتماعی و فرهنگی کردها در ترکیه انجام دهد. ولی در چنین شرایطی این کار توسط AKP غیرممکن به نظر می رسد. با در نظر گرفتن این که AKP در ائتلاف با حزب حرکت ملی ترکیه (MHP) به سر می برد حتی اگر بتواند این را انجام دهد بیش از آن که سود کند ضرر خواهد دید. در چنین روندی و در چنین ائتلافی آغاز یک فرآیند آشتی با کردها برای AKP خودکشی خواهد بود.
وی در پایان با اشاره به پیام عبدالله اوجالان رهبر دربند PKK و همزمانی آن با اعلام تکرار انتخابات نیز گفت: شورای رهبری PKK، قندیل و HDP از حمایت اکرم امام اوغلو سخن می گویند. من دیدار عبدالله اوجالان با وکلایش و انتشار پیام اوجالان را به عنوان یک تلاش حکومت برای کشاندن آراء HDP به سمت خود ارزیابی نمی کنم. زیرا آک پارتی در ائتلاف با ملی گراهای ترک است. من مدعی هستم اگر عبدالله اوجالان اعلام کند که صراحتاً از AKP حمایت می کنم این حزب در استانبول 10 درصد آراء را از دست خواهد داد. زیرا در استانبول 22 – 23 درصد رای کردها وجود دارد که نصف این رقم به HDP و نصف به آک پارتی تقسیم شده است. اینگونه پیام آراء قابل توجه ملی گراهای ترک استانبول را برای آک پارتی به خطر خواهد انداخت. از همین رو تماس آک پارتی با HDP و اوجالان در این دوران بیش تر از آن که برای این حزب نتیجه ای مثبت داشته باشد نتیجه منفی به بار خواهد آورد.
کد خبرنگار: 30102
دیدگاه کاربران