به گزارش کردپرس به نقل از خبرگزاری رسمی عراق (واع)، محمد توفیق علاوی، وزیر پیشین ارتباطات این کشور عصر امروز (شنبه) با انتشار یک فایل تصویری، اعلام کرد که از سوی برهم صالح، مامور تشکیل کابینه جدید دولت فدرال شده است.
علاوی در این فایل تصویری ضمن درخواست از معترضان عراقی برای ادامه تظاهرات و اعتراضات تا زمان تحقق خواسته های خود، تاکید کرد که اگر خواسته های آنها را محقق نسازد، خود را شایسته منصب نخست وزیری نمی داند و در صورت تلاش جریان های سیاسی برای تحمیل گزینه های خود به وی، از تصدی این منصب صرف نظر خواهد کرد.
ترجمه کامل نخستین سخنان نخست وزیر مامور تشکیل دولت جدید عراق به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
می خواهم به صورت مستقیم و به دور از شایعات و تحلیل ها، با ملت عراق صحبت کنم؛ پس از آن که اندکی پیش جناب رئیس جمهوری مرا مامور تشکیل دولت جدید کرد، نخستین تصمیمی که گرفتم این بود که با شما صحبت کنم پیش از آن که با هر کس دیگری گفت و گو داشته باشم چرا که قدرت من به طور کلی از شما است و به طور ویژه نیز اگر فداکاری ها و شجاعت شما نبود، هیچ تغییری در کشور صورت نمی گرفت.
می دانم که زیاد تحمل کردید و زیاد صبر کردید با این حال من به شما ایمان دارم و به همین دلیل نیز از شما می خواهم که به تظاهرات ادامه دهید چرا که اگر شما با من نباشید، من تنها خواهم بود و نخواهم توانست هیچ کاری انجام دهم.
دقایقی پیش از این لحظه، من شهروندی بودم که به آن چه شما برای تغییر انجام دادید افتخار می کردم اما اکنون من نزد شما یک کارمند هستم و یک امانت بزرگ را به دوش می کشم بنا بر این چه من باشم چه دیگری، (به خانه های خود) بازنگردید مگر این که آن چه می خواهید را به دست آورید؛ تظاهرات کنید، شعار سر دهید، اعتراض کنید، این کشور شما است و این حق شما است.
همه کاری که ما باید انجام دهیم خواسته های شما است و باید به جای این که شما را سرکوب کنیم، از شما دفاع کنیم، سلاح کشور باید در برابر کسی بلند شود که سلاح خود را در برابر شما بلند کرده است؛ تا زمانی که قاتلان را بازخواست کنیم، غرامت خانواده های شهدا را جبران کنیم، مجروحان را درمان کنیم، زمان برگزاری انتخابات را مشخص کنیم، قانون احزاب و (قانون) این را از کجا آوردی (را تصویب کنیم)، اقتدار نیروهای امنیتی را بازگردانیم، اقتصاد را اصلاح کنیم، با فساد مبارزه کنیم و دولت خود را تشکیل دهم، (در اماکن اعتراضات) باقی بمانید.
اگر فراکسیون ها تلاش کردند نامزدهای خود را بر من تحمیل کنند، ظاهر می شوم و با شما صحبت خواهم کرد و این تکلیف را رها خواهم کرد؛ همان گونه که شما تحصیل خود را برای وطن ترک کردید من نیز تکلیف را رها می کنم و بار دیگر یک شهروند عادی خواهم شد که وجدان وی آسوده است؛ در نهایت نیز به شما می گویم که به خیابان آمدید و خواهان وطن هستید، من نیز اگر خواسته های شما را محقق نساختم، شایسته این منصب نیستم.
برادر شما محمد توفیق علاوی
نظر شما