١٩ هزار نفر در مهاباد هنوز واکسن کرونا دریافت نکرده اند!

سرویس آذربایجان غربی- دبیر قرارگاه کنترل و مدیریت مقابله با کووید 19 گفت: واکسیناسیون کامل به معنای دریافت سه دوز واکسن است و در استان ما حدود 300 هزار نفر از جامعه هدف بالای 12 سال هنوز واکسن تزریق نکرده اند و این یک هشدار خیلی جدی است و در شهرستان مهاباد حدود 19 هزار نفر هنوز واکسن دریافت نکرده اند.

به گزارش کردپرس، دکتر سید جلیل موسوی، در یک گفت گوی خبری افزود: وضعیت استان در حال حاضر از نظر کرونا یک وضعیت باثبات و نسبتا رضایت بخشی است ولی این حالت نباید باعث عادی انگاری نسبت به بیماری شود.

او ضمن بیان این نکته که بیماری کرونا یک اپیدمی جهانی بوده و مشکل مربوط به یک جامعه و یا کشور نیست افزود: تمام سعی ما عدم وقوع موج ششم است منتهی در صورت بروز پیک ششم بتوانیم خسارات و تلفات مان را به حداقل تقلیل دهیم.

دکتر موسوی در ادامه افزود: جهت کنترل این بیماری همه مسئولین و مردم باید پای کار باشند البته وظیفه مسئولین سنگین تر است و تک تک آحاد مردم نیز در قبال این بیماری مسئول هستند اگر همه همت کرده و وظایف خود را به نحو احسن انجام دهیم می توانیم بیماری را کنترل و مدیریت کنیم.

او ادامه داد: سویه جدید اُمیکرون اولین بار در آفریقا شناسایی شد و حدود 31 روز از شناسایی آن سپری شده در این محدود در بیش از 110 کشور این بیماری شناسایی و در این مدت محدود در بعضی کشور ها به سویه غالب تبدیل شده است مثلا در آفریقای جنوبی 95 درصد تشخیص ها نوع جدید بیماری کرونا است.

علایم اُمیکرون شبیه سرماخوردگی است

دبیر قرارگاه دانشگاهی مقابله با کرونا گفت: علایم اُمیکرون شبیه سرماخوردگی بوده علایم عطسه، سرفه، خارش و درد گلو، آبریزش و بی اشتهایی در این سویه غالب تر است و بر عکس کرونا از نوع دلتا اختلال بویایی و چشایی یا وجود ندارد و یا خیلی کم است .

او ضمن تاکید به برودت هوا و اینکه فصل سرماخوردگی، آنفولانزا و نیز آلرژی است بیان کرد: علایم این بیماری از لحاظ بالینی زیاد قابل تفکیک از هم نیست و تشخیص بر اساس آزمایشگاه و نمونه برداری تست PCR است.

دکتر موسوی ضمن ابراز نگرانی از سویه اُمیکرون گفت: انتشار خیلی سریع و وسیع این بیماری نسبت به ویروس نوع دلتا نگران کننده و اگر چه دارای علایم خفیف است، در کشور انگلستان طی بررسی های به عمل آمده مشخص شد که تعداد بستری های اُمیکرون نسبت به دلتا 45 درصد کمتر بوده ولی چون در حد وسیع پخش می شود و احتمال ابتلا زیاد خواهد بود و در نتیجه تعدادی از این افراد نیاز به بیمارستان و بخش مراقبت های ویژه خواهند داشت و احتمالا بار زیادی را بر دوش سیستم بهداشت و درمان مانند تمام نقاط دنیا می گذارد.

او ضمن تاکید بر آموزش اقنایی به مردم بعنوان اصل مهم در مقابله با بیماری تاکید کرد: ممکن است افراد مبتلا با علائم خفیف یا بدون علامت ولی دارای PCR مثبت باشند که حتی تعداد زیادی از این افراد ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک را نداشته باشند و می توانند منبعی برای انتشار بیماری باشند که توصیه به ماندن در خانه و رعایت مدت قرنطینه به مدت 10 الی 14 روز در منزل می شود.

در سویه اومیکرون یک نفر، ١٠٠٠ نفر را مبتلا می کند

این مقام مسئول دانشگاهی گفت: برای مثال در مورد دلتا از 100 نفر مبتلا ممکن است 2 نفر در بخش ICU بستری شوند در حالیکه اُمیکرون احتمال اینکه یک نفر ، هزار نفر را مبتلا کند زیاد بوده و از این تعداد سه یا 4 بیمار ممکن است در بخش مراقبت های ویژه بستری شوند.

موسوی افزود: افرادی که دارای بیماری های زمینه ای، سالمندان، افراد واکسینه نشده یا دارای واکسیناسیون ناقص و مادران باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند،

او تاکید کرد: واکسیناسیون کامل به معنای دریافت سه دوز واکسن است و در استان ما حدود 300 هزار نفر از جامعه هدف بالای 12 سال هنوز واکسن تزریق نکرده اند و این یک هشدار خیلی جدی است و در شهرستان مهاباد حدود 19 هزار نفر هنوز واکسن دریافت نکرده اند.

وی با تاکید بر اینکه واکسن کم هزینه و رایگان بوده و پیشگیری بهتر از درمان است افزود: مراکز واکسیناسیون ما فعال بوده و تنوع واکسن های ما زیاد است و تاکنون 8 نوع واکسن در اختیار مردم قرار گرفته است.

تزریق دز سوم واکسن کرونا ایمنی را تا ٩١ درصد افزایش می دهد

او گفت: هر فرد بالای 18 سالی که دوز اول و دوم خود را دریافت کرده و سه ماه از دوز دوم آنها گذشته باشد می تواند دوز سوم خود را دریافت نماید چون اثر بخشی دوز سوم خیلی زیاد است طی بررسی های انجام گرفته کارایی دو دز واکسن 35 درصد بوده و با دوز سوم به 70 درصد افزایش یافته و بررسی های انجام شده نشان می دهد که ایمنی واکسن تا 91 درصد هم افزایش می یابد.

دکتر موسوی ادامه داد: پایگاه های تجمیعی، مراکز خدمات جامع سلامت، خانه های بهداشت، پایگاه های خودرویی و پایگاه سیار آمادگی کامل برای واکسیناسیون دارند و گام ششم طرح شهید قاسم سلیمانی در قالب طرح های آموزشی، اطلاع رسانی، واکسیناسیون و غربالگری در استانداری تاکید شده که بزودی اغاز می شود.

او تاکید کرد: در بحث پیشگیری اولین اقدام واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی است استفاده از ماسک، فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی در جامعه به شدت کاهش یافته که بسیار نگران کننده است، شستن مرتب دست ها و قرنطینه و در خانه ماندن قرنطینه برای مصون نگهداشتن جامعه سالم از بیماری است که فرد مبتلا باید در منزل رعایت نماید.

پرهیز از اجتماعات و دورهمی ها فراموش نشود

دبیر قرارگاه دانشگاهی ادامه داد: پرهیز از اجتماعات و دور همی ها از قبیل عروسی ها ، مجالس ترحیم و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، در کاهش موارد ابتلا و پیشگیری از انتشار ویروس اثر بخش است.

او با اشاره به اینکه تاکنون 5 پیک را پشت سر گذاشتیم اضافه کرد: موج دلتا موج سهمگینی بود و حوزه سلامت بسیار تحت فشار قرار گرفت خیلی از مردم اقتصاد شان تعطیل شد پس ما باید به عنوان یک شهروند کاری کنیم که منجر به تعطیلی اقتصاد شهر و کشورمان نشویم.

کودکان ناقل ویروس بدون علایم هستند

دکتر موسوی در خصوص مدارس گفت: کودکان قطعا ناقل ویروس هستند ولی ممکن است که علایمی نداشته باشند و تصمیم گیری در مورد تعطیلی مدارس بر عهده ستاد ملی کرونا است مدارس پایش و بر اساس یک چک لیست ارزیابی می شوند اگر امتیاز رعایت دستور العمل های بهداشتی بالای 85 درصد بود می توانند مدارس به فعالیت خود ادامه دهند و اگر کمتر بود به مدرسه اخطار داده می شود و اگر مجددا رعایت نشود مدرسه مورد نظر تعطیل می شود.

این مقام مسئول دانشگاهی در پایان گفت: از مردم عزیز تقاضا داریم با دریافت سه دوز واکسن و رعایت پروتکل های بهداشتی خود و جامعه و کشور مان را از گزند این بیماری مصون نگه داشته و در کنترل این بیماری یاریگر مدافعان سلامت باشند .

کد خبر 24469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha