خبر ۱۳۹۷/۰۷/۲۴ ۱۱:۳۸ زمان مطالعه: 5 دقیقه ★ — (۰)
اندازه متن:
تلگرام واتساپ
در مراسم گرامیداشت روز استاندارد در کردستان

بازرسی از چهار هزار واحد صنفی در قالب طرح طاها در کردستان/ ارتقای استاندار عامل افزایش رقابت پذیری

سرویس کردستان- مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد ظهر امروز( سه شنبه 24 مهر) با حضور تعدادی از مسئولان کشوری و استانی در استان کردستان برگزار شد و مدیر کل استاندارد کردستان در این مراسم بر ضرورت تاثیر گذاری ایران در تدوین استانداردهای جهانی تاکید کرد.

به گزارش کرد پرس، منصور لهونیان در این مراسم با با بیان اینکه طرح طاها در جهت دفاع از حقوق شهروندی اجرا می شود، افزود: حدود چهار هزار واحد صنفی در راستای اجرای این طرح در استان کردستان مورد بازرسی قرار گرفتند.

مدیرکل استاندارد کردستان با اشاره به اینکه امسال نود و سومین سال تاسیس استاندارد ایران جشن گرفته می شود، گفت: باید در استاندارد جهان در دوران جدید انقلاب صنعتی تاثیرگذار باشیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 314 واحد فعال تحت پوشش استاندارد در این استان وجود دارد که کالای استاندارد تولید می کنند، گفت: در 6 ماهه نخست امسال، 23 پروانه استاندارد در استان صادر شد، 49 پروانه تعیلق و 13 پروانه هم ابطال گردید.

مدیر کل استاندارد کردستان با اشاره به اینکه طرح طاها در جهت دفاع از حقوق شهروندی اجرا می شود، افزود: حدود چهار هزار واحد صنفی در راستای اجرای این طرح مورد بازرسی قرار گرفتند.

وی تاکید کرد: در نتیجه بازرسی های انجام شده، 761 مورد اخطار به واحدها داده شد و 80 نمونه برداری از سطح عرضه گرفته شد بخشی از کار ما کنترل و پایش مصنوعات طلا است و در این رابطه 51 گشت مشترک از 296 واحد عرضه طلا در این استان بازرسی کردند که در این بازرسی ها 163 گرم طلا قیچی شد که این میزان در سال گذشته حدود یک کیلوگرم بود.

32500 استاندارد در ایران تدوین شده است

معاون تدوین و ترویج سازمان ملی استاندارد هم در این مراسم با بیان اینکه تاکنون 32 هزار و 500 استاندارد در حوزه های مختلف تولیدی و خدماتی در کشور تدوین شده و اجرا می شود، گفت: سازمان ملی استاندارد ایران عمری 93 ساله دارد که بیش از 50 سال هم از عضویت آن در جامعه جهانی می گذرد.

سودابه یحیی زاده با بیان اینکه در میان تعداد کشورهای عضو ایزو، ایران رتبه بیست و دوم مدیریت فنی در این سازمان بین المللی را در اختیار دارد، گفت: قانون جدید تقویت و توسعه نظام استاندارد سازی نوید بخش ارتقای جایگاه سازمان ملی استاندارد است. در عرصه استاندارد تعیین، تدوین و رعایت از مسایل ضروری به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه در سازمان بین المللی استاندارد سازی بیش از 22 هزار استاندارد تدوین شده است، افزود: این اقدام انجام شده حاصل تلاش 163 کشور عضو ایزو است.

یحیی زاده با اشاره به اینکه استانداردهای بین المللی چهارمین انقلاب صنعتی شعار روز جهانی استاندارد امسال است، گفت: همه باید در راستای شعار مطرح شده گام برداریم. کشورهای توسعه یافته آسیب های محیطی خود را شناسایی و برای آن استاندارد تدوین کرده اند. در نیمه نخست امسال 31 جایگاه سی ان جی در استان موفق به دریافت تاییدیه موارد بحرانی شدند.

رقابت در بازار جهانی مستلزم تولید کالاهای استاندارد

نماینده مردم شهرستان های سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه حضور و رقابت در بازارهای جهانی نیازمند توانایی و توانمندی در تولید کالاهای استاندارد است، گفت: استاندارد یکی از ارکان توسعه هم در اقتصاد و هم صنعت به شمار می رود.

سید احسن علوی، با بیان اینکه استاندارد مکانیزم رسمی همگرایی بین جوامع مختلف برای دستیبابی به امنیت در تمام بخش ها است، گفت: استاندارد در تمام حوزه ها باید وجود داشته باشد به عنوان نمونه اگر بعضی ویژگی های فرهنگی ما تابع استاندارد نباشد به غیر فرهنگ تبدیل می شود.

وی با بیان اینکه در همه امور زندگی استاندارد لازم است، تاکید کرد: تمام کشورهای توسعه یافته با قرارداد اجتماعی به جایی رسیدند که با استانداردها پیش بروند. وقتی استانداردی در تولید محصولات رعایت نشود موفقیتی حاصل نمی شود و نمی توانیم توانایی ها خود را نشان دهیم.

وی گفت: در زمان وقوع زلزله ای خفیف خیلی از ساختمان ها در شهرها حتی کلانشهرها ترک بر می دارد چون استاندارد مصالح در آن رعایت نشده است. اگر بخواهیم جایی در بازار جهانی داشته باشیم تولید کنندگان ما باید براساس استاندارد جهانی اقدام به تولید کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این مراسم گفت: می طلبد کیفیت کالا و خدمات در جامعه ما هر روز ارتقا یابد لذا همه در نهادینه تر کردن استاندارد باید تلاش کنند تا به وضعیت مطلوب دست پیدا کنیم.

حسین فیروزی با اشاره به اینکه شدت انرژی شاخصی است که به ازای هر میلیون دلار ناخالص ملی برآورد می شود، افزود: در ایران 1.8 بشکه نفت به ازای هر میلیون دلار ناخالص ملی مصرف می شود و این در کشوری همچون ژاپن 8/. بشکه است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: در بخش خانگی ایران چهار برابر متوسط دنیا انرژی مصرف می کند که یکی از مهمترین دلایل آن اینکه ساختمان سازی در کشور ما با استاندارد پایین انجام می شود.

وی اظهار داشت: در بخش آرد و نان هم بیش از میانگین دنیا مصرف داریم و قسمت عمده نان مصرفی به ضایعات تبدیل می شود که این نیز نتیجه عدم رعایت استاندارد است.

معاون استاندار کردستان تاکید کرد: متاسفانه در عمل آوری از مزرعه تا سفره، استانداردهای لازم در فرآیند تولید و فرآوری رعایت نمی شود.

وی با اشاره به اینکه در دنیا 46 درصد آب در بخش صنعت، 48 درصد در کشاورزی و 6 درصد در بخش شرب مصرف می شود، گفت: در ایران 91 درصد آب مصرفی مربوط به بخش کشاورزی، سه درصد صنعت و 6 درصد شرب است.

فیروزی اضافه کرد: نیاز است برنامه جامع کشاورزی مبتنی بر محصولات کم آب بر در کشور تدوین و اجرایی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: رعایت استاندارد در تمام حوزه های تولید و خدمات نیاز ضروری جامعه است و برای استفاده بهینه از منابع و تامین نیاز نسل های آینده رعایت استاندارد مستلزم عزمی همگانی است.

خبرهای مرتبط

دیدگاه کاربران

۰ نظر
امتیاز:
— (۰)
دیدگاه‌های ارسال‌شده پس از تأیید ناظران منتشر خواهند شد.