خروج کاروان بزرگ نظامیان آمریکا از سوریه به مقصد اقلیم کردستان عراق

سرویس جهان- در چارچوب بازآرایی حضور نظامی آمریکا در سوریه و هم‌زمان با تحویل پایگاه‌های «التنف» و «الشدادی» به دولت سوریه و تداوم حضور نیروهای آمریکایی در دو پایگاه دیگر در مناطق کردنشین شمال‌شرق این کشور، یک کاروان بزرگ ائتلاف متشکل از حدود ۷۰ کامیون از پایگاه «الشدادی» خارج و راهی اقلیم کردستان عراق شد.

به گزارش کردپرس، در ادامه روند کاهش حضور نظامی ایالات متحده در سوریه، یک کاروان بزرگ ائتلاف بین‌المللی متشکل از حدود ۷۰ کامیون پایگاه «الشدادی» در جنوب استان الحسکه را ترک کرده و از گذرگاه «الولید» راهی اقلیم کردستان عراق شده است.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی مرکز دیدبان حقوق بشر سوریه، این کاروان حامل تجهیزات نظامی و تدارکاتی بوده و تحت تدابیر شدید امنیتی از منطقه خارج شده است. مبدا حرکت، پایگاه «الشدادی» در حومه جنوبی الحسکه عنوان شده که در سال‌های اخیر یکی از نقاط کلیدی استقرار نیروهای ائتلاف در شمال‌شرق سوریه به شمار می‌رفت.

این تحولات هم‌زمان با تحویل دو پایگاه «التنف» و «الشدادی» به دولت سوریه صورت می‌گیرد. واگذاری این دو پایگاه، بخشی از بازآرایی ساختاری حضور آمریکا در سوریه تلقی می‌شود که به جای خروج کامل، بر تمرکز و تجمیع نیروها در نقاط محدودتر استوار است.

در مقابل، ایالات متحده همچنان حضور خود را در دو پایگاه دیگر در مناطق کردنشین شمال‌شرق سوریه، از جمله پایگاه قصرک حفظ کرده است. این پایگاه در چارچوب همکاری با نیروهای محلی و با هدف تداوم مأموریت‌های ضد داعش فعال باقی مانده است. این الگو نشان می‌دهد که واشنگتن به‌جای ترک کامل میدان، در حال گذار به یک حضور محدود، متمرکز و مبتنی بر اولویت‌های امنیتی جدید است.

گذرگاه «الولید» در مرز سوریه و عراق یکی از مسیرهای اصلی انتقال تجهیزات میان شمال‌شرق سوریه و اقلیم کردستان عراق محسوب می‌شود و انتقال اخیر نیز در همین چارچوب ارزیابی می‌شود و می‌تواند پیامدهای میدانی و سیاسی مهمی برای توازن قوا در شرق سوریه به همراه داشته باشد.

کد مطلب 2793527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha