خبر ۱۳۹۷/۰۸/۰۸ ۰۶:۱۲ زمان مطالعه: 2 دقیقه ★ — (۰)
اندازه متن:
تلگرام واتساپ
بیانیه مشترک 9 حزب سیاسی کرد ترکیه برای حفظ زبان کردی:

از مردمانمان دعوت می کنیم به زبان کردی تکلم کنند

سرویس ترکیه - حزب دموکراتیک خلق ها به همراه 8 حزب سیاسی کرد ترکیه بعد از 3 دور مذاکره بیانیه مشترکی را صادر و با تاکید بر توسعه زبان کردی، تبدیل شدن زبان کردی به زبان رسمی در ترکیه و آموزش در مدارس به زبان کردی عنوان کرده اند: از مردمانمان دعوت می کنیم به زبان کردی تکلم کنند

به گزارش کردپرس به نقل از روزنامه اورنسل، حزب دموکراتیک خلق ها به همراه 8 حزب سیاسی کرد ترکیه بعد از 3 دور مذاکره و دیدارهای مختلف با یکدیگر بیانیه مشترکی را صادر و بر توسعه زبان کردی، تبدیل شدن زبان کردی به زبان رسمی در ترکیه و آموزش در مدارس به زبان کردی تاکید و در راستای تحقق این اهداف کمیته مشترکی را تاسیس کرده اند.

در بیانیه مشترک عنوان شده است: برای جلوگیری و ایجاد مانع در برابر هر نوع توطئه ای 9 حزب سیاسی به یک جا جمع شدیم. در ترکیه از زمینه های آموزشی گرفته تا اقتصادی و سیاسی زبان کردی به مردمان این کشور تحمیل می شود. ما برای تشریح سیاست نژادگرایانه 100 ساله حکومت ترکیه و ایجاد روشنگری در میان مردمانمان به یک جا جمع شده ایم. امروزه زبانمان و فردا ملتمان نابود خواهد شد. ما برای مواجهه با این موضوع جدی و نگران کننده دور هم جمع شده ایم تا به این سوال پاسخی پیدا کنیم که چگونه برای زخم هایمان درمانی پیدا خواهیم کرد.

در ادامه این بیانیه آمده است: ما ملتمان را به تکلم کردن به زبان کردی در خانه، کوچه، خیابان، اتوبوس، تاکسی، بیمارستان و ... دعوت می کنیم. ما با شخصیت هایی که در زمینه های زبان متخصص و صاحب نظر هستند دیدار کرده و پروژه های خلاقانه و بلند مدتی که باعث توسعه زبان می شود را طراحی خواهیم کرد. همچنین ما از تمام اصحاب تلویزیون، رادیو، روزنامه و رسانه های مختلف دعوت می کنیم تا برای این درد مشترک تمرکز کرده و برنامه های ویژه ای را طراحی کنند.

کد خبرنگار: 30102

خبرهای مرتبط

دیدگاه کاربران

۰ نظر
امتیاز:
— (۰)
دیدگاه‌های ارسال‌شده پس از تأیید ناظران منتشر خواهند شد.