سرنوشت غم انگیز جویندگان کار / سهم ناچیز کردستان در آزمون های استخدامی
به گزارش خبرگزاری کُردپرس، آزمون استخدامی جدید دستگاه های اجرایی کشور در راه است و فارغ التحصیلان بسیاری قطعا از ماه ها پیش چشم انتظار آن بوده اند اما از روز گذشته که دفترچه ثبت نام این استخدام منتشر شد تمامی آمال و آرزوهای جوانان برای پیدا کردن شغلی مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی شان نقش بر آب شد. چرا که برای هر رشته تحصیلی در هر استان تنها یک یا دو نفر در نظر گرفته شده است هر چند برخی رشته ها به طور کلی هیچ جایگاهی در این گونه استخدام ها ندارند و هیچ وقت نامی از آنها برده نمی شود. این در حالی است که تعداد فارغ التحصیلان هر رشته ای با توجه به اینکه دانشگاه های بسیاری از جمله علمی کاربردی، پیام نور، آزاد، غیرانتفاعی و دولتی آن را ارائه می دهند، بسیار زیاد است. و اینگونه استخدام ها با تعداد محدود نمی تواند جوابگوی آن تعداد تحصیلکرده دانشگاهی در ایران باشد.
شاید تنها توجهی که به فارغ التحصیلان دانشگاهی در این آزمون های استخدامی شده است، افزایش رِنج سنی باشد با توجه به اینکه بیشترین متقاضی این آزمون ها، دهه شصتی ها هستند که حالا دیگر دهه 30 عمرشان هم رو به پایان است و اما همچنان در جست و جوی کار هستند. برگزاری اینگونه آزمون ها با این تعداد محدود باز هم نمی تواند دردی از آن دوا کند و به نظر می رسد بیشتر آنها دیگر از چرخه کار خارج شده اند و ناامیدانه دست از جست و جوی کار شسته اند و کنج خانه را انتخاب کرده اند. همانطور که به این مسئله در آخرین پژوهش مجلس درباره بیکاری هم اشاره شده و علت کاهش بیکاری را خارج شدن افراد از چرخه کار و بی انگیزگی عنوان کرده است.
اینگونه آزمون ها تنها سهم رشته هایی خاص است و بسیاری از رشته ها در آن سهمی ندارند رشته هایی که مهجور واقع شده و در هیچ آزمون استخدامی نامی از آن ها برده نمی شود. به عنوان مثال آزمون استخدام دانشگاه علوم پزشکی کردستان تنها در سه رشته مامایی، پرستاری و پزشکی عمومی خلاصه می شود و چند رشته محدود دیگر هم تنها در حد یک یا دو نفر نیرو نیاز دارند. این آزمون همچنین بیشتر برای شهر سقز با توجه به تاسیس بیمارستان جدید در نظر گرفته شده و سایر شهرها سهم چندانی در آن ندارند؛ به ویژه شهری مانند سنندج که بیشترین جمعیت استان را دارد و از سایر شهرهای استان برای کار به آن مهاجرت می کنند اما تعداد بسیار محدودی نیرو برای بیمارستان های این شهر در نظر گرفته شده است.
در آزمون استخدام آموزش و پرورش کردستان هم باز طبق معمول بیشترین سهم به آموزش ابتدایی تعلق گرفته و سایر رشته ها در حد یک یا دو نفر برای هر شهر در نظر گرفته شد. هرچند برخی از رشته ها هم در این آزمون در نظر گرفته نشده اند برخی درس هایی مانند سواد رسانه ای که در چند سال اخیر تدریس آن در مدارس آغاز شده اما از متخصصان این رشته استفاده نمی شود و از معلمان سایر دروس برای آن استفاده می شود که برگزاری اینگونه آزمون ها می توانست فرصتی برای جذب متخصصان این رشته باشد اما همچنان آموزش و پرورش برای آن جایگاهی در نظر نگرفته است.
همچنین در برخی از دستگاه های اجرایی که از طریق این آزمون به دنبال تامین نیروی انسانی هستند کردستان سهمی ندارد از جمله ثبت احوال، مدیریت منابع آب، جهاد کشاورزی، امور اراضی و ... که در سایر استان ها تعدادی نیرو نیاز دارند.
بیشترین نیرو برای کردستان در قسمت دستگاه های اجرایی برای سازمان زندانها در نظر گرفته شده است که شامل 5 نفر مامور گارد انتظامات و 8 نفر مراقب اقدامات تامینی و تربیتی زندانها می شود و با توجه به ماهیت آن، این مشاغل برای مردان در نظر گرفته شده و زنان نادیده گرفته شده اند. سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم تنها متقاضی6 نیرو است و شرکت سهامی بیمه ایران هم برای 5 نفر کارشناس امور بیمه های بازرگانی اعلام آمادگی کرده است.
این تعداد در حالی است که اغلب مدیران ادارات استان کردستان نسبت به کمبود نیروی انسانی معترضند و خواستار تامین نیروی انسانی بیشتر برای پیشبرد اهداف هستند.
گزارش/ زیبا هوشمند
دیدگاه کاربران