گزارش ۱۳۹۷/۱۰/۳۰ ۰۹:۲۱ زمان مطالعه: 4 دقیقه ★ — (۰)
اندازه متن:
تلگرام واتساپ

پیاده راه سازی خیابان فردوسی سنندج طرحی که مسکوت ماند/ زیبا هوشمند

سرویس کردستان- امیر قادری، معاون سابق عمرانی استاندار کردستان در یکی از جلسات شورای ترافیک استان که اسفندماه 95 برگزار شد، قول داد که اردیبهشت 96، طرح پیاده راه شدن خیابان فردوسی سنندج به صورت آزمایشی اجرا شود. اما این گفته هم مانند همان اجرای طرح ساماندهی دستفروشان در حد وعده باقی ماند و اکنون که حدود دو سال از آن گذشته هنوز رنگ واقعیت به خود نگرفته است!

به گزارش کردپرس، زمانی که سلیمان خان، هسته اولیه دیار اردلان ها را بنا نهاد تنها وسیله حمل و نقل، موجودات چهارپایی بودند که بدون دود و دم و سر و صدا نیاز مردم را رفع می کردند. قطعا به ذهن سلیمان خان خطور نمی کرد که روزی خیابان های شهرش این حیوان باربر را دیگر به چشم نبیند و جای خود را به چهارچرخ هایی بدهد که هم دود و دم دارد و هم سر و صدا. تعداد ماشین ها در دیار اردلان ها روز به روز بیشتر و بیشتر شد اما هسته مرکزی به همان اندازه دوران محو شده ملوک الطوایفی باقی ماند. حالا بافت قدیمی شهر و عرض کم معابر از یک طرف و هجوم دستفروشان به داخل معابر ، وانت های میوه فروشی و عدم توجه افراد به قوانین از سوی دیگر سبب شده که سنندج به شهری شلوغ و بی نظم تبدیل شود. در برخی از ساعات روز، تعداد ماشین ها به حدی می رسد که جایی برای تکان خوردن ندارند و مدت زمان زیادی باید منتظر بمانند تا شاید راهی باز شود و بتوانند خود را نجات دهند.

فردوسی، شهدا، صلاح الدین ایوبی، امام خمینی، انقلاب، طالقانی، چهارباغ و 17 شهریور از جمله خیابان هایی هستند که در طول روز شاهد حجم زیادی از وسایل نقلیه هستند و دیگر گنجایش آن را ندارند.

نبود پارکینگ در این خیابان های کم عرض، سبب شده خود به پارکینگ تبدیل شوند و عبور و مرور وسایل نقلیه با مشکل مواجه شود. در برخی از خیابان ها به ویژه در طالقانی و انقلاب علاوه بر خودروهای پارک شده، وانت های میوه فروشی هم به این گره کور ترافیکی دامن می زنند و هرجا دلشان بخواهد توقف می کنند. این مسئله علاوه بر اینکه برای ماشین های عبوری مشکلات فراوانی ایجاد کرده است برای عابران پیاده هم دردسرهایی را به دنبال دارد و برای گرفتن تاکسی با مشکل مواجه می شوند. با وجود این مشکلات در هسته مرکزی شهر، مسئولان به جای توجه به مسائل زیر بنایی و توسعه زیر ساختها بیشتر بر روی مسائل روبنایی تمرکز و صرفا به یک طرفه کردن خیابان ها بسنده کرده اند که این مهم هم در برخی از موارد نه تنها در کاهش بار ترافیکی تاثیری نداشته بلکه به افزایش آن نیز منجر شده و در عبور و مرور شهروندان اختلال ایجاد کرده است.

یکی از بهترین راه های بازگشایی این گره کور ترافیکی در هسته مرکزی شهر، اجرای طرح پیاده راه سازی است. اما طرح پیاده راه سازی خیابان فردوسی به عنوان شلوغ ترین قسمت شهر سالهاست که در راهروهای شورای ترافیک خاک می خورد و جامه عمل پوشانده نمی شود. قادری، معاون عمرانی استاندار کردستان در یکی از جلسات شورای ترافیک استان که اسفندماه 95 برگزار شد، قول داد که اردیبهشت 96، طرح پیاده راه شدن خیابان فردوسی سنندج به صورت آزمایشی اجرا شود. اما این گفته هم مانند همان اجرای طرح ساماندهی دستفروشان در حد وعده باقی ماند و اکنون که حدود دو سال از آن گذشته هنوز رنگ واقعیت به خود نگرفته است!

نمونه یک الگوی موفق در اجرای طرح پیاده راه سازی می توان شهر همدان را نام برد که در مجاورت سنندج قرار گرفته است. با وجود آنکه سنندج برای اجرای این طرح در تنها یک خیابان شهر اندرخم یک کوچه مانده است ، طرح پیاده راه سازی اکنون در سه خیابان اصلی در هسته مرکزی شهر همدان به اجرا درآمده است که علاوه بر رفع مشکلات ترافیکی در کاهش آلودگی ناشی از خودروها هم تاثیرات مثبتی به دنبال داشته است.

وجود بی نظمی در تردد وسایل نقلیه در هسته مرکزی شهر سنندج که مسیر اصلی دسترسی به بازارها و اماکن تاریخی است، سبب شده هویت تاریخی میدان مرکزی هم نادیده گرفته شود و از چشم گردشگران دور بماند. حال آنکه اجرای طرح پیاده راه سازی علاوه بر نقش بسزایی که در تمرکززدایی از هسته مرکزی شهر و نظم بخشی به شهر به دنبال دارد به گفته کارشناسان معماری و عمران شهری می تواند در بازیابی هویت تاریخی میدان مرکزی شهر هم تاثیر بسزایی داشته باشد و از این راه می توان از ظرفیت گردشگری خیابان های شهر بهره برد.

خبرهای مرتبط

دیدگاه کاربران

۰ نظر
امتیاز:
— (۰)
دیدگاه‌های ارسال‌شده پس از تأیید ناظران منتشر خواهند شد.