خبر ۱۳۹۷/۰۶/۰۲ ۱۳:۵۶ زمان مطالعه: 2 دقیقه ★ — (۰)
اندازه متن:
تلگرام واتساپ

توافق میان کُرد و سنی، گفتگوهای تشکیل دولت عراق را پیچیده کرده است

سرویس عراق و اقلیم کردستان - یک مسئول عراقی با اشاره به این که توافق میان کُردها و سنی ها، گفتگوهای تشکیل دولت عراق را پیچیده کرده است، مدعی شده که تهدید جدیدترین ابزار برخی جریان های شیعه برای پیوستن جریان های کُرد و سنی به هم پیمانی تشکیل دهنده بزرگ ترین فراکسیون پارلمانی می باشد.

به گزارش کردپرس به نقل از العربی الجدید، در حالی که تاکنون هیچ یک از جریان های پیروز انتخابات پارلمانی اخیر عراق موفق نشدند بزرگ ترین فراکسیون در پارلمان آینده را تشکیل دهند، پیچیدگی گفت و گوهای سیاسی ناتوانی اردوگاه های تحت رهبری حیدر العبادی و مقتدی الصدر از یک سو و نوری المالکی و هادی العامری از سوی دیگر در تعیین سرنوشت این رقابت نفس گیر را نمایان کرده است.

در همین راستا نیز، یک مسئول سیاسی آگاه در عراق در گفت و گو با این روزنامه چاپ لندن ضمن اعلام این که گفت و گوها و تماس های میان جریان های سیاسی در تلاش برای تشکیل بزرگ ترین فراکسیون در پارلمان آینده عراق در تعطیلات عید سعید قربان نیز ادامه یافته، تاکید کرد که توافق میان جریان های کُرد و سنی که در زمینه تشکیل چنین فراکسیونی، وزنه تعادل به شمار می آیند، صحنه گفت و گوها را پیچیده کرده جایی که تاکنون هیچ یک از دو اردوگاه مذکور نتوانستند آنها را به سوی خود جذب کنند.

این مسئول عراقی که خواسته نامش فاش نشود، در این باره مدعی شده که پیچیدگی اوضاع و ناتوانی در تشکیل بزرگ ترین فراکسیون پارلمانی باعث شده اردوگاه المالکی به ابزارهای دیگری برای جذب جریان های کُرد و سنی به سوی خود از جمله روش تشویق و تهدید روی بیاورد.

بنا بر ادعای این مسئول سیاسی، اردوگاه مذکور به هر نماینده پارلمان جدید عراق که به این اردوگاه برای تشکیل بزرگ ترین فراکسیون پارلمانی بپیوندد، مبالغ مالی هنگفتی تا 250 میلیون دینار (بیش از 200 هزار دلار) پرداخت می کند، به صورت تلویحی به پرونده های فساد مربوط به برخی شخصیت های کُرد و سنی اشاره کرده و همچنین هشدار داده که اگر دو طرف از مواضع خود کوتاه نیایند و با آنها هم پیمان نشوند، در دولت آینده جایی نخواهند داشت چرا می خواهند بار دیگر ائتلاف بزرگ شیعیان را تشکیل دهند.

خبرهای مرتبط

دیدگاه کاربران

۰ نظر
امتیاز:
— (۰)
دیدگاه‌های ارسال‌شده پس از تأیید ناظران منتشر خواهند شد.