۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۴:۳۴
جنگ سرنوشت‌ساز قرن/ *مصطفی سعید

سرویس عراق و اقلیم کردستان- پنج میلیون داوطلب در سپاه پاسداران ایران تنها طی سه روز؛ این موضوع تمام آن تبلیغات ارزان‌قیمتی را پوچ می‌کند که آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها برای آن هزینه کرده بودند، زمانی که خودشان هم به دروغ‌هایشان باور کرده بودند، اما اکنون با واقعیتی متفاوت شگفت‌زده شده‌اند. در حالی که اسرائیلی‌ها از طریق مصر و اردن در حال فرارند، سربازان آمریکایی نیز سرکشی کرده و از جنگ سر باز می‌زنند، همان‌گونه که در ناو هواپیمابر «جرالد فورد» رخ داد.

کرد پرس- نیروی نظامی آمریکا و در کنار آن بزرگ‌ترین پایگاه نظامی جهان یعنی «اسرائیل»، در یک جنگ سرنوشت‌ساز برای بقای خود قرار دارند؛ این همان سخنی است که نتانیاهو و دیگر رهبران اسرائیل آن را تکرار می‌کنند. همچنین آمریکا دریافته که در برابر دو گزینه قرار دارد: یا فروپاشی به‌عنوان یک قدرت امپراتوری، یا استفاده از هر نوع زور و خشونت برای تصرف منابع انرژی تا به‌عنوان راه نجاتی از بحران شدید اقتصادی خود عمل کند؛ بحرانی که راه‌حل آسانی ندارد.

ما در برابر جنگی سرنوشت‌ساز قرار داریم که تا حد زیادی چهره آینده را تعیین خواهد کرد؛ یا فروپاشی بزرگ‌ترین قدرت سلطه‌گر جهان، که در این صورت جهان از بدترین نوع امپریالیسم رهایی می‌یابد؛ امپریالیسمی که بر خون ملت‌ها زیسته و رشد کرده است. یا اینکه آمریکا به جنگ‌های خود علیه جهان ادامه خواهد داد، جنگ‌هایی که نخستین قربانیان آن کشورهای جنوب خواهند بود؛ کشورهایی که توان مقابله با این قدرت خشن را ندارند، از جمله شیخ‌نشین‌های کوچک خلیج فارس که نمی‌دانند پیروزی آمریکا در واقع پایان خود آن‌ها را رقم خواهد زد، چرا که آمریکا مستقیماً بر دارایی‌هایشان مسلط خواهد شد. دولت ترامپ نیز از مصادره ثروت‌ها از متحدان و پیروانش ابایی ندارد.

ایران یک گره‌گاه اساسی است و بە راستی عنوان جسورترین و سرسخت‌ترین کشور در مسیر رهایی از سلطه آمریکا را به دست آورده است. ایران درگیر جنگی است که قدرت‌های بزرگ جرأت ورود مستقیم به آن را ندارند. این کشور به توانایی بی‌نظیری در مقاومت مجهز شده که در نتیجه تحمل بیش از ۴۰ سال تحریم و فشار، تقویت شده است.

ایران توانسته در حوزه‌هایی مانند غذا، صنعت، دارو و غیره تا حد زیادی به خودکفایی برسد، و همچنین در حوزه نظامی به تولید آنچه «سلاح‌های ارزان» نامیده می‌شوند دست یابد: پهپادهای ارزان، موشک‌ها، قایق‌های تندرو و زیردریایی‌های بدون سرنشین. ایران با توسعه ظرفیت‌های انسانی و علمی خود، به‌گونه‌ای پیش رفته که در رتبه پنجم جهانی از نظر فارغ‌التحصیلان علوم و فناوری قرار دارد و از این طریق توانسته فناوری‌های صنعتی و نظامی خود را توسعه دهد و حتی ماهواره بومی خود را با موشک داخلی به فضا پرتاب کند.

تجربه ایران شایسته توجه جدی از سوی کشورهای جنوب است؛ به دور از ناآگاهانی که تبلیغ تسلیم می‌کنند و از سر کینه آن را «حکومت ملاها» می‌نامند، در حالی که این کشور در برابر امپریالیسم آمریکا و پایگاه نظامی آن یعنی اسرائیل ایستاده است.

دولت ترامپ، که تا مغز استخوان فاسد و جنگ‌طلب است، اکنون در برابر ایران دچار تردید شده است؛ نه می‌تواند پیشروی کند و قمار را تا پایان ادامه دهد، و نه قادر به عقب‌نشینی است. پیشروی به معنای تلفات بسیار سنگین انسانی و مالی، و همچنین انزوای بیشتر بین‌المللی در میان متحدان ناتو خواهد بود. عقب‌نشینی نیز به معنای سقوط کامل هیبت آمریکا و تحمل سنگین‌ترین شکست تاریخی است، که به معنای از دست دادن توان ادامه سلطه‌گری و تسریع پایان آن خواهد بود.

در هر صورت، هر انتخابی که ترامپِ بی‌پروا و فاسد انجام دهد، در هر دو حالت، بازنده خواهد بود.

*نویسنده و روزنامه‌نگار

کد مطلب 2794496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha