مسمومیت یک خانواده مهابادی با مصرف قارچ کوهی
به گزارش کردپرس، مدیر روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: از اوایل فصل بهار علیرغم اطلاع رسانی معاونت بهداشتی دانشگاه و شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های استان از طریق نصب بنر، رسانه ملی تعدادی از شهروندان با چیدن قارچ های رویشی در دامان طبیعت اقدام مصرف آنها می کنند.
باخچه ایی افزود: در همین خصوص روز گذشته یک خانواده 4 نفری روستایی در مهاباد بر اثر مسمومیت با قارچ کوهی با علایم اولیه حالت تهوع و استفراغ ، دردهای شکمی به اورژانس بیمارستان امام خمینی مراجعه کردند.
وی ادامه داد: در ساعات اولیه نیمه شب بلافاصله پرونده اورژانسی برای 4 نفر از اعضای خانواده تشکیل شد و به متخصص آنکال داخلی و کودکان در بیمارستان اطلاع داده شد تا اقدامات اولیه درمانی و شستشوی دستگاه گوارشی برای بیماران انجام شود.
مدیر روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: پس از ویزیت متخصصان، کودک 12 ساله بر اثر بروز مسمومیت حاد به مرکز درمانی در ارومیه اعزام و دو نفر دیگر در بیمارستان امام خمینی مهاباد بستری و یک نفر با حال مساعد و با رضایت شخصی مرخص شد.
به گفته دکتر ناصر فرخ متخصص بیماری های داخلی اغلب مسمومیت های شدید توسط قارچ ها، به دلیل وجود ماده ای سمی است که این ماده عمدتا بر روی کبد تاثیر مخرب می گذارد و نشانه های زودرس علائم مسمومیت با قارچ، قبل از 12 ساعت اول با حالت تهوع و استفراغ، دردهای شکمی و احساس ضعف بروز پیدا می کند.
فرخ بیان داشت: در ۲۴ ساعت بعد از علائم اولیه، با ضعف، سرگیجه و کاهش سطح هوشیاری خود را نشان می دهد که این حالات ناشی از درگیری کبدی و کلیوی در فرد مسموم است. خوردن چند لقمه از قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار بیندازد و در مواردی موجب مرگ شود.
وی با اشاره به اهمیت زمان مراجعه به مراکز درمانی بعد از مسمومیت با قارچ تاکید کرد: درمان مسمومیت های گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، به زمان مراجعه فرد مسموم شده به مراکز درمانی بستگی دارد و در صورتی که مراجعه به موقع باشد، بیماری به سرعت کنترل و درمان می شود. در صورتی که فرد دیر مراجعه کند، خطرناک است که ممکن است فرد دچار نارسایی کبد و یا حتی مرگ شود.
این متخصص بیماری های داخلی در پایان گفت: تنها راه تشخیص وجود قارچ های وحشی و یا سمی انجام آزمایش بر روی قارچ در آزمایشگاه های تشخیص طبی است.
دیدگاه کاربران