چهار و نیم هکتار از تصرف های حریم سد مهاباد تخریب شد
به گزارش خبرنگار کردپرس، درختان باغ های حاشیه سد مهاباد که تازه از خواب زمستانی بیدار شده و سرمای بهاری امسال را هم پشت سر گذاشته بودند، خبر نداشتند که امروز چه سرنوشتی در انتظارشان است.
باغ های احداث شده در حریم و بستر سد مهاباد و ساخت و سازهای غیر مجاز در این محدوده که به عنوان اراضی تصرف شده از آن ها یاد می شود، امروز به دستور دادستان این شهرستان تخریب شدند.
باغ ها و سازه هایی که مالکانشان امروز هنگام تخریب از مجوزهایی صحبت می کردند که چند سال قبل از جهاد کشاورزی مهاباد گرفته بودند تا بتوانند در این محدوده ساخت و ساز کنند، درخت بکارند و هزینه کنند، اما امروز این مجوز کذایی دیگر کاربردی نداشت و حکم بٌرنده قانون با تخریب این سازه های غیر مجاز، به آزاد سازی بخشی از حریم و بستر سد مهاباد منجر شد.
به گفته مدیر امور آب مهاباد، حدود ۱۵۰ هکتار باغ در حاشیه سد مخزنی مهاباد احداث شده که از این میزان ۱۰۰ هکتار در حریم بستر سد مهاباد قرار دارد.
مطابق قانون احداث باغ و یا سایر ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر سد مهاباد غیرقانونی است و قطعاً با متصرفان و متجاوزان به این حریم به صورت قانونی برخورد خواهد شد.
خسارت امروز متوجه کم کاری ارگان های مربوطه است
دادستان مهاباد در حاشیه تخریب و رفع تصرف اراضی حریم سد مهاباد در گفتگو با خبرنگار کردپرس ضمن تشکر از رسانه ها به دلیل پیگیری این موضوع گفت: امروز احکام صادر شده در خصوص رفع تصرف از حریم سد مهاباد در خصوص 3 مورد از خانه باغ های احداث شده در این محدوده با دستور قضایی اجرایی شد.
وی تصریح کرد: اگر ادارات مربوطه در این زمینه کم کاری نمی کردند قطعا می شد که در همان مراحل اولیه کار جلوی این متصرفان به اراضی ملی را گرفت تا کار به این مرحله نرسد.
آزاد سازی کامل حریم و بستر سد مهاباد ادامه دارد
فرماندار مهاباد هم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تمامی زمینهای تصرف شده در حریم و بستر سد مهاباد شناسایی شده اند، گفت: پس از تایید تصرف حریم سازه های احداثی از سوی امور آب مهاباد، جهت تخریب و رفع تصرف این موارد در دادگستری مهاباد حکم تخریب صادر شده است.
ایرج شجاعی افزود: امروز سه مورد از سازه های غیرمجاز در مساحت چهار و نیم هکتار در حریم سد مهاباد، در محور پسوه، با حضور اعضای شورای تامین شهرستان تخریب و رفع تصرف شد و به تدریج حکم سایر متصرفان نیز در محل اجرا خواهد شد و این روند تا آزاد سازی کامل حریم و بستر سد مهاباد در خصوص سایر سازه های غیر مجاز دیگر ادامه دارد.
وی تاکید کرد: ادارات متولی این کار از جمله منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، امور آب و سایر ادارات ذیربط اگر در این مورد کوتاهی انجام دهند قطعاً با آنها برخورد می شود.
مالکان باغ های حاشیه سد: ما از جهاد کشاورزی مجوز ساخت داریم
یکی از مالکان این سازه های غیرمجاز در گفتگو با خبرنگار کردپرس گفت: ما مجوز احداث این خانه باغ ها را حدود 6 سال پیش،از یاست جهاد کشاورزی وقت دریافت کردیم، ولی امروز به دلیل غیر قانونی بودن این ساخت و ساز تخریب این سازه از سوی دادستان انجام گرفت.
وی ادامه داد: ما به قانون آشنایی نداریم و تنها بر اساس مجوزی که در آن زمان از سوی جهاد کشاورزی برای ما صادر شد، اقدام به ساخت و ساز کردیم. اما امروز این مجوز کارایی ندارد و دادستان حکم تخریب را صادر کرده است. باید مشخص شود که در صورت غیر قانونی بودن ساخت و ساز و ایجاد باغ در این محدوده چرا مجوز در آن زمان برای ما صادر شده است؟!
این مالک با اشاره به زحمات چندین ساله اش در آبادانی این باغ گفت: چرا یک روز مجوز صادر می کنند و روز دیگر این مجوز اعتبار ندارد اگر از روز اول با احداث باغ ما مخالفت می کردند امروز ما متحمل این خسارت نمی شدیم، اکنون چه کسی پاسخگویی درختی خواهد بود که امروز با اره از تنه بریده شد؟!
با کم کاری مسئولان ذی ربط قانونا برخورد می شود
اصلان حیدری در خصوص عدم برخورد دستگاه قضائی با این سازه های غیرمجاز تاکنون اظهار داشت: روند طولانی پرونده های تصرف حریم و بستر سد مهاباد باعث شد که برخورد با این متصرفان درازا بیانجامد اما از این به بعد برخورد قانونی با متصرفان و مسئولان مرتبط در کمترین زمان ممکن و در همان مراحل اولیه کار انجام خواهد گرفت.
وی ادامه داد: رفع تصرف از حریم و بستر سد و رودخانه ها در کمترین زمان ممکن انجام می شود مسئولانه نهادها و دستگاههای مرتبط بدانند که مکلف به جلوگیری از ساخت و ساز در حریم اراضی ملی هستند.
دادستان مهاباد تاکید کرد: در صورتی که ارگان های مربوطه و ادارات متولی تصرفات و ساخت و سازهای غیرمجاز را پیگیری نکنند، قطعاً با آن مسئول برخورد قانونی خواهد شد و کمکاری هیچکدام از مسئولین مربوطه در این زمینه پذیرفتنی نیست.
به گزارش کردپرس، بعد از تجربه سیلاب بهاری امسال در کشور به دستور ریاست جمهوری تخریب و قلع و قمع تمامی سازه های غیر مجاز در حاشیه سد ها و حریم و بستر رودخانه ها در دستور کار قرار گرفت.
گزارش از تانیا شعفی
دیدگاه کاربران