خبر ۱۳۹۷/۱۲/۰۹ ۱۷:۱۱ زمان مطالعه: 4 دقیقه ★ — (۰)
اندازه متن:
تلگرام واتساپ
رئیس بیمارستان فارابی در گفتگو با کردپرس مطرح کرد:

برای جلوگیری از عوارض سکته‌ی مغزی فقط چهار ساعت و نیم فرصت دارید

سرویس کرمانشاه - رئیس بیمارستان فارابی کرمانشاه گفت: مردم در صورت برخورد با بیمارانی که علائمی از سکته‌ی مغزی دارند، سریعاً با سامانه ۱۱۵ تماس بگیرند و در اسرع وقت آنها را به مراکز تخصصی منتقل کنند زیرا زمان، در این نوع بیماری برای جلو گیری از تخریب سلول های مغزی و مرگ سلولی بسیار حیاتی است.

دکتر پیام محمدی، متخصص مغز و اعصاب و استادیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در گفتگو با خبرنگار کردپرس، افزود: سکته مغزی یک حادثه و اتفاق عروقی است که وقتی اختلالی در اکسیژن رسانی و خون رسانی به بافت مغز صورت می گیرد این موضوع موجب سکته مغزی می شود.

وی با بیان اینکه سکته مغزی در دو حالت اتفاق می افتد، عنوان کرد: درحالت اول، لخته تشکیل شده و خون به بافت نمی‌رسد؛ در این حالت بافت دچار مرگ می‌شود. در حالت دوم که بین ۱۰ تا ۱۵ درصد اتفاق می افتد، سکته به صورت خونریزی مغزی رخ می دهد و به همین علت خونریزی باعث می‌شود که اکسیژن و مواد غذایی به مغز نرسد و مرگ سلولی اتفاق بیفتد.

محمدی در خصوص عواملی که باعث ایجاد سکته مغزی می شوند عنوان کرد: فشار خون، دیابت، مصرف سیگار، چربی خون، عدم فعالیت فیزیکی، ناراحتی های قلبی و سن بالا دلایل بروز سکته مغزی به شمار می روند.

رئیس بیمارستان فارابی در تشریح عوامل ایجاد سکته مغزی گفت: در مورد فشار خون، مینیمم و ماکزیمم هر دو موثر خواهد بود. در مورد دیابت باید به این نکته توجه داشت که دیابت باعث درگیر شدن عروق می شود و همین درگیری پیش زمینه سکته مغزی را فراهم خواهد کرد. افراد توجه داشته باشند با بالا رفتن سن، ریسک سکته مغزی نیز بالاتر می رود.

محمدی افزود: اگر فعالیت های روزمره مانند شنوایی، حرکت دست، چشایی، بویایی و... که کنترل آن در مغز می باشد، دچار مشکل شود و اختلال خونرسانی به این نواحی رخ بدهد و در کارکرد یکی از این ها نقصی ایجاد شود، از علائم سکته مغزی است.

این متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد: بارزترین حالت سکته مغزی، افتادگی صورت و همان ضعف و سنگینی در اندام ها، عدم تعادل، سنگینی در کلام و یا حتی عدم توانایی در صحبت کردن، اختلال در بلع است که تمام اینها از علائم سکته مغزی می باشد که با علامت اختصاری FAST نشان داده می شود. این علامت مخفف Faceافتادگی صورت، Arms ضعف و سنگینی در اندام، Speech سنگینی در کلام و یا عدم صحبت کردن، Time تایم طلایی ۲۷۰ دقیقه است.

وی با تاکید بر از دست ندادن زمان برای رساندن بیمار به بیمارستان گفت: هر دقیقه دیرتر بیمار به مراکز درمانی منتقل شود میلیون‌ها سلول مغزی او از بین می‌رود و بازگشتی دیگر وجود نخواهد داشت. تنها یک تایم طلایی برای جلوگیری از هرگونه اتفاق وجود دارد که می شود به بیمار کمک کرد.

محمدی افزود: همراهان بیمار باید به این زمان طلایی توجه داشته باشند. چون با تزریق داروی RTPA در فاصله زمانی طلایی، لخته تشکیل شده حل شده و باعث می شود جریان خون برقرار گردد و بیمار از هر گونه عوارض سکته مغزی نجات یابد.

وی به نحوه‌ی رسیدگی به بیماران در بیمارستان اشاره کرد و گفت: کد ۷۲۴ برای بیماری که سکته مغزی کرده تعریف شده است، این کد در بیمارستان فارابی و بیمارستان امام رضا (ع) تعریف شده و همکاران ما در داخل اورژانس جهت برخورد با اینگونه بیماران آموزش های لازم را فرا گرفته و به محض رسیدن بیمار به اورژانس اقدامات لازم را انجام می دهند.

دکتر پیام محمدی با اشاره به دسترسی آسان به بیمارستان فارابی گفت: بیمارستان فارابی دارای دو بخش مجزا از هم می باشد و از لحاظ استراتژیکی روی خط کمربندی و در مرکز شهر قرار دارد و دسترسی به آن آسان تر است.

وی افزود: در این مرکز با توجه به آموزش های داده شده و اولویت بندی های انجام شده، رسیدگی به بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند و به این مرکز مراجعه کرده اند یکی از اولویت‌های بیمارستان فارابی می باشد.

محمدی در خصوص تشخیص سکته مغزی و درمان آن در بیمارستان فارابی گفت: در بیمارستان فارابی بعد از مراجعه بیمار به اورژانس، همکاران با بررسی و معاینه بالینی، ابزار تشخیص مانند سی تی اسکن و ...، بعد از تشخیص و دارا بودن شاخص های سکته مغزی به تزریق داروی RTPA برای بیمار اقدام می کنند.

وی متذکر شد: متأسفانه گاهی همراهان بیمار بدون توجه داشتن به معیارهای لازم، به تزریق اصرار می‌کنند که این کار برای بیمار بسیار خطرناک می باشد.

محمدی تأکید کرد: به همه همشهریان عزیز توصیه می کنم که حداقل هفته ای نیم ساعت پیاده روی داشته باشند و از مصرف فست‌فود خودداری کنند. همچنین همیشه فشار خون و دیابت خود را کنترل نمایند.

وی افزود: در صورت بالا بودن فشار خون به پایین آوردن فشار به صورت ناگهانی اقدام نکنند چون بسیار خطرناک است.

خبرهای مرتبط

دیدگاه کاربران

۰ نظر
امتیاز:
— (۰)
دیدگاه‌های ارسال‌شده پس از تأیید ناظران منتشر خواهند شد.