احزابی که در انتخابات ریاست جمهوری با اردوغان ائتلاف نکنند از ملت ترکیه نیستند
به گزارش کردپرس به نقل از پایگاه خبری احوال، اوزنور چلیک نماینده و معاون حزب عدالت و توسعه گفت احزاب اپوزیسیون که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2019 با رجب طیب اردوغان و حزب وی ائتلاف نکنند، از ملت ترکیه نیستند.
انتخابات ریاست جمهوری آیندۀ ترکیه که قرار است در ماه نوامبر 2019 برگزار شود، نخستین رئیس جمهور ترکیه در سیستم ریاستی جدید را تعیین خواهد کرد که نسبت به رئیس جمهور فعلی دارای قدرت اجرایی بیشتری است و پارلمان بخشی از نظارت خود را بر وی از دست خواهد داد.
حزب عدالت و توسعه که از کسب آرای مورد نیاز برای پیروزی اردوغان مطمئن نیست، در حال تشکیل یک ائتلاف مسوم به ائتلاف جمهور با حزب حرکت ملی ترکیه است. انتظار می رود دیگر احزاب راست گرای افراطی نیز به این ائتلاف بپیوندند. احزاب اپوزیسیون به ویژه حزب جمهوری خواه خلق و حزب دموکراتیک خلق ها در مقابل این ائتلاف صف آرایی می کنند.
چلیک گفت: «آن احزاب سیاسی غیر بومی و غیر ملی که در مقابل ائتلاف جمهور بایستند، توسط ملت و توسط صندوق های آرا به طرزی درخور تنبیه خواهند شد.»
وی ضمن اشاره به عملیات نظامی ترکیه در عفرین سوریه گفت احزابی که به این ائتلاف نپیوندند باعث می شوند سربازهایی که در این جنگ جان خود را از دست داده اند «تنشان در گور بلرزد.»
لازم به ذکر است احزاب اپوزیسیون مقامات حزب عدالت و توسعه را به بهره برداری حزبی از جنگ عفرین و تحریک احساسات ملی با توسل به کشته ها و مجروحین این جنگ برای کسب رأی، متهم می کنند.
کد خبرنگار: 30103
دیدگاه کاربران