خبر ۱۴۰۳/۰۵/۲۱ ۰۵:۵۹ زمان مطالعه: 3 دقیقه ★ — (۰)
اندازه متن:
تلگرام واتساپ

اداره انتخابات بغداد خطاب به اربیل: کمیسیون خواسته نچیروان بارازنی را اجرا خواهد کرد

به درخواست نچیروان بارازنی رئیس اقلیم کردستان کمیسیون اداره انتخابات پارلمان کردستان مقر فعالیت خود را از بغداد به اربیل انتقال داد. کمیسیون مراسم قرعه کشی کد انتخاباتی ائتلافها و احزب و نامزدهای مستقل را برگزار خواهد کرد. این قرعه‌کشی شامل کسانی که کد انتخاباتی دریافت کرده‌اند نمی‌شود. حزب دمکرات کردستان جز احزابی است که کد انتخاباتی دریافت نکرده است کردستان برای انتخابات آتی به چهار حوزه انتخاباتی تقسیم شده است اما کمیسیون برای سرپرستی انتخابات سه کمیته تشکیل داده است که سلیمانیه و حلبچه را در یک واحد انتخاباتی گنجانده است.

به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری دراو میدیا، حدود پنج ماه قبل زمانی که حزب دمکرات کردستان مخالف شیوه برگزاری انتخابات دوره ششم پارلمانی بود نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان که همزمان معاون رئیس این حزب نیز می‌باشد طی یک نامه در تاریخ ۱۱ ما مارس سال جاری خواسته‌ها و هشدارهایی را به کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق ارائه داد.

یکی از خواسته‌های وی این بود که روند انتخابات به طور کامل در مقر کمیسیون در اقلیم کردستان اجرا شود و تفکیک نگردد، زیرا این انتخابات تنها به اقلیم کردستان مربوط می‌شود، این امر برای تسهیل در حضور نمایندگان احزاب سیاسی در مقر کمیسیون است.

برمبنای این نامه امروز کمیسیون مرکزی اداره انتخابات پارلمان کردستان در کمیسیون انتخابات عراق محل فعالیت خود را به مقر جدید خود واقع در شهر اربیل انتقال داد.

قاضی عامر موسی حسینی رئیس اداره انتخابات کمیسیون اداره انتخابات ریاست کمیسیون انتخابات پارلمان کردستان در کمیسیون انتخابات عراق را بر عهده داشت. این کمیسیون متشکل از چندین عضو است از جمله رئیس دستیاران روسای دفتر انتخابات در امور فنی و اداری، مدیران بخشها و اداره دفتر میهنی، تیم حرفه‌ای کمیسیون، تیم دستیار بین‌المللی سازمان ملل متحد.

کمیسوین انتخابات اعلام کرد هدف از انتقال مقر فعالیت کمیسیون دفتر انتخاباتی اقلیم کردستان به اربیل نظات میدانی و مستقیم بر روند اجرای زمانبندی انتخابات و همچنین نظارت بر فعالیت دفترهای انتخاباتی در استانهای اقلیم کردستان است.

در کنار درخواست انتقال روند انتخابات از بغداد به اربیل نچیروان بارزانی در نامه خود همچنین خواستار حضور نماینده متخصص در حوزه تکنولوژی انتخابات از اقلیم کردستان درمرکز کمیسیون شده است و خواسته است که این نماینده اختیار لازم برای برگزاری وظایف خود در همه مراحل انتخابات را داشته باشد. در آن زمان حزب دمکرات کردستان نسبت به انجام تقلبات انتخاباتی تردید داشت، هنوز مشخص نیست کمیسیون انتخابات عراق که یک قاضی از سلیمانیه ریاست آن را بر عهده دارد با این خواسته بارزانی موافقت می‌کند یا خیر؟

در تاریخ بیستم اکتبر آینده زمان برگزاری انتخابات ششمین دوره پارلمان کردستان است انتخاباتی که بیش از یکسال و ۱۰ ماه است  از مهلت مقرر آن به تعویق افتاده است.

کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق که سرپرستی روند انتخابات پارلمان کردستان را بر عهده دارد روز شنبه را برای انجام مراسم قرعه‌کشی مجدد کد انتخاباتی برای ائتلافها احزاب و نامزدهای مستقل تعیین کرده است. اما این قرعه‌کشی شامل احزاب و کسانی که قبلا در آخرین مرحله تعویق انتخابات کد انتخاباتی را دریافت کرده‌اند، نمی‌شود. به گفته کمیسیون انتخابات این قرعه کشی شامل احزاب و کاندیداهایی خواهد شد که قبلا کد انتخاباتی دریافت نکرده‌اند حزب دمکرات کردستان یکی از این احزاب است زیرا قبلا انتخابات را تحریم کرده بود و همچنین این قرعه کشی شامل کسانی خواهد شد قبلا خود را برای کسب کرسی‌ها عمومی کاندید کرده بودند و اکنون نحوه کاندید شدن خود را به کرسی اقلیتها تغییر داده‌اند. کمیسیون  قرعه کشی را از شماره ۱۷۰ آغاز خواهد کرد.

همزمان کمیسیون انتخابات عراق، براساس حکمی سه کمیسون را برای نظارت بر حوزه‌های انتخاباتی در اقلیم کردستان تشکیل داد.

قانون انتخابات پارلمان کردستان پس از انحلال اصلاحیه آن از سوی دادگاه فدرال عراق، اقلیم کردستان را به چهار حوزه تقسیم کرد (اربیل، سلیمانیه، دهوک، حلبچه)، اما کمیسیون برای روند نظارت بر این انتخابات سلیمانیه و حلبچه را با هم در نظر گرفته است.

برای آگاهی از اسامی کمیسیون نظارت بر حوزه‌های انتخاباتی به تصویر نامه زیر رجوع شود.

اداره انتخابات بغداد خطاب به اربیل: کمیسیون خواسته نچیروان بارازنی را اجرا خواهد کرد

خبرهای مرتبط

دیدگاه کاربران

۰ نظر
امتیاز:
— (۰)
دیدگاه‌های ارسال‌شده پس از تأیید ناظران منتشر خواهند شد.