خبر ۱۳۹۶/۱۰/۱۸ ۰۹:۵۲ زمان مطالعه: 4 دقیقه ★ — (۰)
اندازه متن:
تلگرام واتساپ
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس:

وام‎های مسکن با شرایط فعلی اقتصادی کشور انطباق ندارد

سرویس کردستان- نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس با بیان اینکه وامهای فعلی مسکن مردم را خانه دار نمیکند، گفت: سیاستهای تسهلات مسکن با شرایط فعلی کشور انطباق ندارد.

به گزارش کرد پرس، به نقل از خانه ملت، سید احسن علوی، با انتقاد از بی توجهی دولت به تهیه طرح جامع مسکن، گفت: امکان خرید خانه در کلانشهرها با تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی مسکن به شرط سپرده گذاری ۳ ساله وجود ندارد.

وی با انتقاد از سیاست تسهیلات دهی دولت در بخش مسکن، گفت: عدم انطباق سیاست های پرداخت وام مسکن با شرایط کشور معضلی است که بازار را آشفته کرده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به پیشنهاد ارایه تسهیلات مسکن با شرط سپرده گذاری 20 میلیون تومانی زوجین و پرداخت 80 میلیون تومان پس از 3 سال، افزود: این طرح از مدت ها پیش از سوی مسئولان مطرح بوده اما اینکه کسی 10 میلیون تومان برای 3 سال سپرده گذاری کند و سپس 80 میلیون تومان وام دریافت کند با هیچ منطقی همخوانی ندارد زیرا نرخ تورم و قیمت مسکن در سه سال آینده قابل پیش بینی نیست.

نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه افراد با 80 میلیون تومان وام پس از سه سال سپرده گذاری در کلانشهری مانند تهران موفق به خرید 10 متر خانه هم نمی شوند، تصریح کرد: با توجه به اینکه افراد متقاضی دریافت تسهیلات مسکن از قشر آسیب پذیر جامعه هستند و 10 میلیون تومان اولیه برای سپرده گذاری را نیز با فروش اندک سرمایه خود تهیه کرده اند از این رو پس از 3 سال و دریافت 80 میلیون تومان وام نیز موفق به خرید خانه با این شرایط نمی شوند.

علوی با بیان اینکه در تهران و کلانشهرها خانه 100 میلیون تومانی وجود ندارد، افزود: ارایه تسهیلات 80 میلیون تومانی بسیار خوب است اما در حال حاضر با چنین ارقامی نمی توان در کلانشهرها سرپناهی تهیه کرد، لذا اساسا چنین تسهیلاتی با سیاست موفقی همراه نیست از این رو بازنگری در آن ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه ارایه این نوع تسهیلات برای خانه های با متراژ کوچک تحرکی ایجاد کرده و قیمت خانه را نیز افزایش داده است، گفت: عرضه و تقاضا با این نوع تسهیلات تا حدودی به سمت تعادل نردیک شده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه در ارایه تسهیلات مسکن عدم در نظر گرفتن زمانی برای استمهال وام مشکلاتی را برای متقاضیان ایجاد می کند، افزود: بازپرداخت اقساط وام مسکن در حدود 2 میلیون تومان یکی دیگر از دغدغه های متقاضیان است زیرا پرداخت این میزان قسط به صورت ماهیانه برای قشر جوان، افراد بیکار و کسانی که حقوق ناچیزی دارند میسر نیست.

تسهیلات 80 میلیون تومانی برای شهرهای زیر 50 هزار نفر کارساز است

وی ادامه داد: ارایه تسهیلات 80 میلیون تومانی مسکن با قید سپرده گذاری برای شهرهای زیر 50 هزار نفر یا 100 هزار نفر می تواند کارساز باشد و در تهران و کلانشهرها خرید خانه با این ارقام غیرممکن است.

علوی با بیان اینکه اخذ تسهیلات مسکن با تنگناهایی بسیاری همچون ارایه ضامن و سپرده گذاری همراه است، تصریح کرد: دولت باید شرایط خانه دار شدن مردم با سیاست تسهیلات دهی را تسهیل کند در غیر این صورت انباشت تقاضا را خواهیم داشت.

عضو کمیسیون عمران مجلس دهم، با اشاره به عاملیت برخی بانک ها در ارایه تسهیلات مسکن، گفت: وقتی ورود بانک های دیگر در امر تسهیلات دهی در حوزه مسکن مفید است که وام ارزان به دست مردم برسد.

وام توان مالی افراد را همسو با قیمت مسکن افزایش نمی دهد

علوی با بیان اینکه طبق اصل 30 قانون اساسی دولت و حاکمیت مکلف به تامین سرپناه برای جوانان و قشر آسیب پذیر جامعه هستند، افزود: متاسفانه با این سبک و سیاق خانه دار کردن مردم ممکن نیست زیرا تسهیلات دهی با این شیوه توان مالی افراد را همسو با قیمت مسکن افزایش نمی دهد.

وی ادامه داد: دولت باید تدبیر دیگری برای احداث خانه های حمایتی و اجتماعی اتخاذ کند تا به این ترتیب واحدهای مسکونی به شرط تملیک نیاز افراد به خانه را برطرف کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه پرداخت تسهیلات مسکن با روش سپرده گذاری مدت ها است که از سوی دولت در کمیسیون عمران مجلس مطرح شده است، گفت: علت عدم توفیق سیاست های دولت در حوزه تسهیلات دهی در بخش مسکن تاکنون نداشتن طرح جامع مسکن است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: بی توجهی دولت به تهیه طرح جامع مسکن همه سیاست گذاری ها در حوزه ساماندهی بازار مسکن را ابتر رها می کند.

خبرهای مرتبط

دیدگاه کاربران

۰ نظر
امتیاز:
— (۰)
دیدگاه‌های ارسال‌شده پس از تأیید ناظران منتشر خواهند شد.