گزارش ۱۳۹۸/۰۶/۰۶ ۰۵:۲۳ زمان مطالعه: 3 دقیقه ★ — (۰)
اندازه متن:
تلگرام واتساپ
کُردپرس گزارش می‌دهد؛

گوشت مرغ؛بلاتکلیفی تولیدکننده و مصرف کننده!

سرویس ایران-تولید کننده از قیمت پایین گوشت مرع شکایت می‌کند و مصرف‌کننده نیز ناراضی از قیمت بالای این محصول است.در واقع هر دو درست می‌گویند،تورم و افزایش هزینه‌ها دلیل این‌ نارضایتی است.

به گزارش کُردپرس،هزینه تولید گران است و تولیدکننده در فشار است در سوی دیگر هزینه زندگی افزایش یافته و مصرف‌کننده توان پرداخت قیمت‌های جدید را ندارند.در ادوار گذشته دولت در مقطعی از زمان حمایت مناسبی از بخش کشاورزی داشت و "نهاده‌های" مورد نیاز را با قیمت مناسب در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌داد،اما امروز میزان حمایت دولت از بخش تولید گوشت مرغ در زمینه تامین خوراک بسیار ناچیز است که بخشی از این کم حمایتی به بالارفتن قیمت ارز و واردات گران دانه مرغ برمی‌گردد.با وجود این که دولت حمایت خود را از تولیدکنندگان کاهش داده است در طرف دیگر سعی دارد با نگاه دستوری،قیمت مرغ را برای مصرف کننده پایین نگه دارد که در عمل موجب زیان‌ به تولیدکنندگان و در طرف دیگر پرپول شدن جیب واسطه‌ها شود.به گفته پاپی نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس،حمایت کم دولت از تولیدکنندگان گوشت مرغ و پایین بودن قیمت مصوب این محصول موجب می‌شود تا آنها متحمل ضرر شوند.در واقع دولت "نهاده‌های" مورد نیاز مرغداران را تامین نمی‌کند.برخی از نهاده‌های وارداتی با استفاده از ارز دولتی بر اساس قیمت ارز آزاد توزیع می‌شوند و دولت به بهانه اندک حمایت خود از تولیدکنندگان در نحوه قیمت‌گذاری دخالت می‌کند.در شرایطی که مرغداران در بازار آزاد نهاده‌ مورد نیاز خود را تهیه می‌کنند در بازار آزاد نیز باید بتواند محصول خود را به فروش برساند،اما در این میان قدرت خرید مردم و تورم و همچنین افزایش هزینه‌های خانوار موجب شده تا بالارفتن این کالای اساسی علاوه بر زیانده بودن قیمت فعلی آن برای تولیدکنندگان فشاری را بر قشر ضعیف‌تر جامعه ایجاد کند.در واقع هم مصرف کننده با این قیمت امروز مرغ در فشار است و هم تولیدکننده به دلیل گرانی دانه و هزینه‌های تولید در وضعیت خوبی قرار ندارد.

مرغداران مجبورند نهاده را ‌گران تهیه کنند

کارشناسان معتقدند،در شرایطی که مرغداران در بازار آزاد نهاده‌ مورد نیاز خود را تهیه می‌کنند در بازار آزاد نیز باید بتواند محصول خود را به فروش برسانند.پاپی عضو کمیسیون کشاورزی پیشنهاد می‌کند،دولت یارانه پرداختی در زمینه تولید گوشت مرغ را به مصرف کنندگان پرداخت کند و از سوی دیگر مرغداران محصول خود را با قیمت توافقی در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند.

اما این شرایط هم به نفع مصرف کننده تمام نمی‌شود چون که قیمت توافقی هیچگاه به سود مصرف کننده تمام نشده است و جریان واسطه‌ای و توزیع‌ کنندگان به دلیل سود سرشار حاصل از بازرگانی گوشت مرغ مابتفاوت قیمت‌ها را به جیب می‌زنند و در این‌ میان مصرف کننده متضرر می‌شود.

خبرهای مرتبط

دیدگاه کاربران

۰ نظر
امتیاز:
— (۰)
دیدگاه‌های ارسال‌شده پس از تأیید ناظران منتشر خواهند شد.