گفتگوهای نظامی اربیل - بغداد برای بازگشت پیشمرگ به مناطق مورد مناقشه نیست
به گزارش کردپرس، بنا به گفته مقامات اقلیم کردستان و عراق، مذاکرات نظامی میان طرفین در راستای هماهنگی و حل اختلافات فی مابین در جریان است.
نیچروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان سه شنبه (7 اسفند) در دیدار با فرانسوا اولاند رئیس جمهور پیشین فرانسه در اربیل ضمن تاکید بر وجود هماهنگی میان نیروهای پیشمرگ و ارتش عراق برای مقابله با خطرات، گفت: هم اکنون میان نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان و ارتش عراق به منظور یافتن مکانیسمی برای مقابله با خطرات، هماهنگی وجود دارد و همزمان، اربیل و بغداد مشغول گفتگو بر سر برخی موضوعات دیگر و حل مشکلات مربوطه هستند.
هر چند تاکنون جزئیات این گفتگوها اعلام نشده است و به رسانه های درج نکرده است، اما شاخوان عبدالله عضو هیئت عالی مذاکره کننده حزب دمکرات (پارتی) با بغداد برای عادی سازی اوضاع کرکوک، از آغاز مرحله عملی در این راستا خبر داد و گفت: نشست های حزب دمکرات با احزاب و جریان های سیاسی برای عادی سازی اوضاع کرکوک ادامه دارد و هم اکنون منتظر ارائه گزارش کمیته های نظامی به دولت عراق و اقلیم کردستان هستیم. این کمیته ها هستند که مناطق مورد نظر برای تشکیل نیروی پیشمرگ و ارتش عراق و عقب نشینی ارتش از برخی مناطق را مشخص می کنند و پس از آن نیز هر دو طرف بغداد و اربیل در این باره تصمیم گیری می کنند.
وی در ادامه اعلام کرد: نیروهای پیشمرگ به مناطقی که قبل از 5 سپتامبر 2014 در آن ها مستقر بوده اند بازخواهند گشت و هم اکنون منتظر موافقت هیئت دولت عراق هستیم و در کرکوک نیز به جز نیروهای این استان هیچ نیروی دیگری باقی نخواهند ماند.
این اظهارات در حالی است که یحیی رسول سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق در برنامه رویداد امروز شبکه تلویزیونی روداو در پاسخ به سوال مجری در رابطه با احتمال بازگشت نیروی پیشمرگ به مناطق مورد مناقشه و توافق طرفین بر سر این مسئله، تصریح کرد: هیچ تصمیم و توافقی برای بازگشت نیروهای پیشمرگ به مناطق مورد مناقشه در جریان نیست و گفتگو بر سر ایجاد هماهنگی و انجام دادن عملیات های مشترک در مناطقی است که در فاصله خط استقرار میان نیروهای پیشمرگ و ارتش عراق واقع شده اند و به دلیل وجود خلا امنیتی ایجاد شده، به محلی برای تحرکات داعش تبدیل شده اند.
پیشتر سرلشکر قهرمان شیخ کمال جانشین ستاد نیروهای پیشمرگ از تشکیل پنج کمیته میان وزارت دفاع عراق و وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان در راستای عادی سازی اوضاع مناطق مورد مناقشه خبر داده بود.
در مقابل، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق ضمن تاکید بر روابطه عمیق و حسنه میان نیروهای پیشمرگ و ارتش عراق، اما تصریح کرد گفتگوها برای بازگشت پیشمرگ به مناطق مورد مناقشه نیست و هیچ تصمیمی هم برای این موضوع اتخاذ نشده است و آن چه وجود دارد تلاش برای ایجاد هماهنگی بیشتر و انجام عملیات های مشترک در مناطقی است که خلا امنیتی وجود دارد.
دیدگاه کاربران