از وعده شورای شیشه ای در بوکان تا کشیدن دیوار آهنی
به گزارش کردپرس متن این یادداشت به شرح زیر است:
تفاوت ماهیتی با گذشته
هفت عضو پنجمین دوره شورای اسلامی شهر بوکان در حالی سکان شورای شهر را اول شهریورماه سال گذشته از یازده عضو سابق آن تحویل گرفتند که از لحاظ ماهیتی با آنها هم مشابهت دارند و هم تفاوت.
اعضای دوره گذشته و فعلی شورای اسلامی به استثنای یک نفر، همگی فاقد تجربه حضور در شورا و مدیریت شهری هستند. از طرفی دیگر اعضای دوره گذشته جوانانی بودند که مشخصه اصلی آنها داشتن تحصیلات عالی دانشگاه بود اما اکثریت اعضای فعلی این دوره از شورا میانسالانی هستند که کدخدامنش بودن مشخصه اصلی آنها است.
طلسمی که شکسته شد
انتخاب شهردار اولین و اصلی ترین آزمونی است که در مقابل هر شورای شهری قرار می گیرد. اعضای شورای شهر بوکان در اولین روز آغاز فعالیت خود در یک نشست خبری اعلام کردند امیر کدخدا محمدی را به عنوان شهردار انتخاب کرده اند، انتخابی که به گمان خیلیها تحت تاثیر جریانسازیهای دوران انتخابات شورای شهر بود.
این انتخاب شورای شهر بوکان رد صلاحیت شد اما خبر آن رسما اعلام نشد و شورای پنجم در آستانه ابتلا به سرنوشت شورای چهارم قرار گرفت؛ شورایی که درچهار سال عمر خود 17بار به انتخاب شهردار و سرپرست شهرداری اقدام کرده بود.
شورای شهر بار دیگر در یک سکوت رسانه ای دومین شهردار خود را انتخاب کرد انتخاب دوم آنها شهردار سابق و محبوب بانه بود که هم متخصص بود، هم با تجربه و هم مورد تایید دیگر مسئولان شهر.یک ماه بعد، «بابک رستم پور» رسما شهردار بوکان شد تا طلسم ناکامی در انتخاب شهردار در بوکان شکسته شود.
وعده هایی که محقق نشد
چه چهار عضویی که در قالب «ائتلاف یاوران سالم» و چه سه عضویی که به صورت مستقل به شورای شهر راه پیدا کردند در کوران انتخابات برنامه ها و وعده هایی را مطرح کردند که تا به امروز این برنامه ها اجرا نشده اند.
«شورای شیشه ای» و « ایجاد کمیسیونهای تخصصی» مهمترین وعده های اکثریت اعضای شورای شهر بوکان است که تا به امروز محقق نشده اند.
«شورای شیشه ای» اصطلاحی است که به شفاف سازی در جهت سالم سازی ساختار شورای شهر اشاره دارد و با تحقق این امر اعتماد عمومی به شورای شهر برمی گردد.
این وعده با "برگزاری جلسات به صورت علنی و با حضور رسانه ها و شهروندان" و "انتشار مصوبات (قانونا باید منتشر شود) در سایت رسمی شورای شهر" تحقق پیدا می کند اما تا به امروز حتی زمینه های تحقق این وعده ها مهیا نشده است و شورای شهر با دوری جستن از رسانه ها و شبکه های اجتماعی دیواری آهنین به دور خود کشیده اند.
« ایجاد کمیسیونهای تخصصی» دیگر وعده مهمی است که تحقق پیدا نکرده است. انجام وظایف شوراهای شهر که در قانون آمده نیاز به تخصصهای متعدد ومتفاوتی دارد. اما اعضای فعلی شورای شهر بوکان شخصیتهای کدخدا منش هستند به همین دلیل نیاز به تشکیل کمیسیونهای تخصصی بیش از هر زمان دیگر احساس می شود.
در دومین جلسه شورای اسلامی شهر بوکان هشت کمیسیون تخصصی به نامهای کمیسیون شورایاری و مشارکت مدنی، کمیسیون برنامهریزی، بودجه و سرمایهگذاری، کمیسیون حقوقی املاک، تحقیق و نظارت، کمیسیون عمران، فرهنگی و اجتماعیu کمیسیون بانوان، کمیسیون ورزش و جوانان، کمیسیون ورزش و جوانان تشکیل شده است.
تا به امروز اعلام نشده که سرنوشت این کمیسیونها به کجا رسیده و کدام یک از صاحبان نظر و کارشناسان شهر جهت ارائه ایده و مشورت به اعضای شورای اسلامی شهر بوکان در این کمیسیونها حضور پیدا کرده اند.
دوری جستن از رسانه ها و شبکه های اجتماعی
شورای شهر بوکان تا به امروز شورایی بی تنش بوده است. این بی تنش بودن ناشی از خنثی بودن، همراهی تمام وکامل با دیگرمسئولان شهر و ناتوان کردن رسانه ها و فعالان مدنی از نقد شورای شهر ناشی می شود.
نداشتن ارتباط مستمر با رسانه ها، عدم حضور در شبکه های اجتماعی و اجتناب از اطلاع رسانی کافی و وافی سبب شده فعالان اجتماعی، سازمانهای مردم نهاد و رسانه ها از عملکرد شورا آگاهی نداشته باشند.
یعنی کسی نمی داند شورای شهر بوکان چه برنامه ای دارد؟ در جلسات آنها چه می گذرد؟ چه مصوباتی دارند؟ و به علت این ندانستنها نمی توان عملکرد شورای شهر را نقد کرد .
دیدگاه کاربران