خبر ۱۳۹۶/۰۶/۲۷ ۰۶:۴۷ زمان مطالعه: 5 دقیقه ★ — (۰)
اندازه متن:
تلگرام واتساپ

تکاپو برای رهایی از آوار زباله های شهری ایلام/وقتی زباله های شهری معضل فراگیر می شوند

سرویس ایلام- سخنان صریح و هشدار آمیز نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام در خطبه های نماز جمعه این هفته ایلام در خصوص ضعف مدیریت شهری ایلام و خصوصاً انباشت زباله ها در نقاط مختلف ورودی های ایلام واکنش برخی مدیران این استان را در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس به دنبال طرح این موضوع در خطبه های نماز جمعه ایلام برخی مدیران استانی در این زمینه به تکاپو افتاده و حداقل از طریق اظهار نظر این موضوع را مورد توجه قرار داده اند.
در همین ارتباط معاون امور عمرانی استاندار ایلام با اشاره به این موضوع ، عدم تفکیک زباله های شهری ایلام را یک معضل دانسته و خواستار توجه مردم و مسئولان به این موضوع شدند.
شاپور پولادی در این زمینه به ایرنا گفت: کارگروه پسماند یکی از کمیسیون ها و کارگروه هایی است که در سطح استان و شهرستان در راستای ساماندهی پسماندهای معمولی و نخاله های ساختمانی و عفونی فعال است و سیاستگذاری ، برنامه ریزی و مصوبات در این کارگروه انجام می شود.
زباله های عمومی در سطح شهر ایلام به یک معضل تبدیل شده اند
وی افزود: در راستای بهینه سازی نخاله های ساختمانی و زباله ها در سطح و ورودی های شهر ایلام باید فراخوان عمومی صورت گیرد و بخش خصوصی نیز اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد تا ما نیز بتوانیم از ظرفیت این بخش برای ساماندهی نخاله ها و بازگشت آنها به چرخه مصرف مردم استفاده کنیم.
پولادی با اشاره به اینکه نخاله های ساختمانی و زباله های عمومی در سطح شهر ایلام به یک معضل تبدیل شده و از شهرداری خواسته شده در بحث مشارکت بخش خصوصی و در راستای بهینه سازی نخاله های ساختمانی اقدامات لازم را انجام دهد.یادآور شد: در زمینه مدیریت زباله های ساختمانی و حمل آنها در سایت جدید کارهای خوبی صورت گرفته اما موضوع قابل اهمیت در این زمینه تفکیک از مبدا است که هم یک کار فرهنگی و هم یک کار مشارکتی است.
پولادی در ادامه گفت: مشارکت مردم و شهروندان در زمینه تفکیک زباله ها از مبدا باید نهادینه شود بخصوص بانوان خانه دار با اهمیت به دادن به این موضوع می توانند سهم بسزایی در مدیریت تفکیک زباله از مبدا داشته باشند و همانطور که در شهرهای بزرگ این کار انجام می گیرد در ایلام نیز ضرورت دارد.
وی تاکید کرد: شهروندان بخصوص کامیون های حمل نخاله های ساختمانی و افرادیکه در راستای ساخت و ساز و نوسازی منازل مسکونی در شهر ایلام مشغول هستند تخلیه نخاله های ساختمانی آنها نباید در ورودی شهر ایلام و در حریم شهری صورت گیرد چرا که هم توهین به مردم و هم بازتاب و چشم انداز مناسبی ندارد.
پولادی با بیان اینکه تخلیه این پسماندها علاوه بر نازیبا کردن ورودی و سطح شهر تهددیدی برای سلامت شهروندان است و از دستگاه های قضایی، نیروی نظامی و انتظامی، پلیس راهور و پلیس راه خواستار برخورد با متخلفان برابر قانون هستیم و امیدواریم شاهد مشارکت مردم قبل از برخورد این نیروها باشیم.
احداث کارخانه بازیافت زباله گامی در جهت حفظ محیط زیست
علاوه بر معاون عمرانی استاندار ایلام ، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام نیز در این هفته به این موضوع واکنش نشان داده و گفت: جمع آوری و دفع پسماندهای شهری و احداث کارخانه بازیافت زباله گامی مهم در سلامت محیط زیست است و باید با مدیریت صحیح پسماندها چشم انداز شهر ایلام را تغییر داد.
مازیار سلیمان نژاد افزود: دفن پسماندهای شهری، نخاله های ساختمانی و پسماندهای پزشکی از جمله موضوعاتی است که در اولویت و در دستور کار مسئولان قرار دارد.
وی افزود: موضوع ساماندهی نخاله های ساختمانی یکی از مصوبات کارگروه مدیریت پسماند است که با توجه به اینکه مکانی برای دفع زباله های شهری در منطقه و جایگاهی خاص تعیین شده همه کامیون های حمل نخاله های ساخت و ساز ملزم به انتقال زباله ها به این مکان هستند.
سرمایه دارها می توانند به کمک مشکلات زباله در ایلام بیایند
وی یادآور شد: نخاله های ساختمانی که ناشی از عملیات ساخت و ساز و آوار برداری در سطح شهر هستند مشکلاتی را در ورودی های ایلام بوجود آورده و برخی از کامیون ها نیز بدلیل عدم رعایت قوانین و مقرارت اقدام به تخلیه نخاله های ساختمانی در ورودی شهر می کنند.
سلیمان نژاد با بیان اینکه یکی دیگر از کارهایی که باید در بحث بازیافت نخاله های ساختمانی صورت گیرد مشارکت سرمایه گذار است، گفت: در صورتیکه سرمایه گذار برای جمع آوری، بازیافت یا امحاء نخاله های ساختمانی اعلام آمادگی کند حجم ضایعات های ساختمانی تا حدود زیادی کاهش می باید.
وی در خصوص پسماندهای پزشکی افزود: با پیگیری های جدی در مورد پسماندهای ساماندهی نشده پزشکی مطب ها و مراکز درمانی در حال حاضر بسیاری از این پسماندها در سطح شهر ایلام ساماندهی شده و به مرکز پسماند های پزشکی استان منتقل می شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام با اشاره به اهمیت زیست محیطی طرح بازیافت پسماند، گفت: تمامی مطب ها و مراکز درمانی خصوصی و دولتی نیز اقدام به عقد قرارداد پسماند پزشکی کرده و این مشکل در سطح شهر ایلام حل شده است.
به گزارش کردپرس با اینکه بخش عمده ای مدیریت شهری ایلام در اختیار شهرداری این شهر است و مدیران این سازمان باید پاسخگوی عملکرد خود در این زمینه باشند ، همچنین عمده انتقادها در این زمینه نیز متوجه مدیریت شهرداری و شورای این شهر است اما مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر تاکنون واکنشی در این زمینه از خود نشان نداده اند.

خبرهای مرتبط

دیدگاه کاربران

۰ نظر
امتیاز:
— (۰)
دیدگاه‌های ارسال‌شده پس از تأیید ناظران منتشر خواهند شد.