۱۲۲ هزار نفر عضو تعاونی های مرزنشینان هستند/زیرساخت مرزهای کردستان مناسب نیست

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج گفت: ۱۲۲ هزار نفر عضو فعال تعاونی های مرزنشینان هستند و به همین دلیل باید به مسائل و مشکلات این بخش رسیدگی شود.

به گزارش کرد پرس، بختیار مرادی گفت: کمبودها، نارسایی ها و مشکلات موجود در مرزهای رسمی استان کردستان شناسایی و تلاش می کنیم در راستای رفع آنها اقدامات موثری از سوی ادارات و سازمان های دولتی انجام شود.

وی با اشاره به مسائل و مشکلات حوزه تعیین تعرفه های گمرکی و اصالت کالا توسط اداره کل استاندارد استان و شرکت  خصوصی تابعه آن، افزود: بر اساس قانون باید تمام ادارات دولتی در مرزهای رسمی حضور داشته باشند و دفتر نمایندگی آنها فعال باشد اما اداره استاندارد در مرز باشماق فقط یک کارمند دارد که او هم دامنه اختیارات محدودی دارد.

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج اظهار کرد: بر اساس قانون باید کالاهایی که از مرزهای رسمی به کشور وارد یا از آن خارج می شوند بر اساس ضرورت و از طریق اداره کل استاندارد یا آزمایشگاه های تحت نظر آن اداره، مورد آزمایش قرار گیرند که در حال حاضر برای گرفتن نمونه از کالاها، شرکتی خصوصی از جنوب کشور در مرز بین المللی باشماق مستقر شده که چگونگی برنده شدن آن در مناقصه روشن نیست و عملکرد ضیف این شرکت موجب ایجاد مشکلات عدیده ای در مرز شده است.

مرادی ادامه داد: در ابتدای کار به دلیل عدم آشنایی، فقدان لوازم مورد نیاز آزمایشگاه، نداشتن نیروی متخصص، عدم حضور نیروها و بسته بودن این شرکت در پاره ای از مراجعات مشکلات عدیده ای توسط شرکت مذکور در بازارچه های مرزی ایجاد شد و این باعث طولانی شدن روند کار تجارت در مرز شده است.

وی با اشاره به دیگر مشکلات این بخش، یادآور شد: این شرکت به دلیل نداشتن ابزار و لوازم انجام آزمایش روی نمونه های اخذ شده از برخی کالاهای وارداتی، نمونه ها را به آزمایشگاه های تهران و سایر شهرهای دور ارسال می کند و موجب طولانی شدن فرایند کار می شود به صورتی که در بسیاری از موارد بازرگانان باید تا دو هفته برای گرفتن جواب یک آزمایش انتظار بکشند.

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج بیان کرد: عدم وجود وحدت رویه در مدیریت مرزی و اجرای تمام و کمال بخشنامه ها بدون کوچکترین همکاری در جهت سهولت اجرای کارها، مرزهای باشماق مریوان و سیرانبند بانه را در اجرای مو به موی نصّ قانون در زمره سخت ترین مرزها برای تجارت قرار داده است.

زیرساخت مرزهای باشماق مریوان و سیرانبند بانه مناسب نیست

مرادی گفت: مرزهای رسمی استان کردستان هم چون باشماق و سیرانبند با مشکلات متعددی به ویژه در حوزه زیرساختی مواجه هستند و بخش زیادی از مشکلات مرزهای استان به نبود مدیریت یکپارچه در آنها بر می گردد که باعث شده گاهی ارگانی سد راه فعالیت ارگان دیگری شود چراکه هر یک از مدیران این ارگان ها براساس شیوه نامه ها و رسالت محوله خود فعالیت می کنند که در مواردی ممکن است تضادهایی باهم داشته باشند.

وی اظهار کرد: یکی از موارد موفقیت و ساماندهی مرز باشماق در طرف اقلیم کردستان عراق وجود مدیریت یکپارچه در آن است که در سفر اخیر استاندار کردستان به سلیمانیه به این مهم هم اشاره شده بود ولی متاسفانه عدم وجود مدیریت یکپارچه موجب شده که صادرات و واردات به طور صحیح انجام نشود و این در حالی است که در طرف مقابل ما مدیریت واحد انجام می شود.

رئیس کمیسیون تسهیل  تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج افزود: یکی از سیاست های کشور این است که شفافیت و تسریع در امر صادرات انجام شود و حمل یکسره کالا هم از مواردی است که مستلزم توجه دستگاه های مرتبط در این حوزه به منظور بهبود مبادلات تجاری در استان است.

مرادی برپایی نمایشگاه بین المللی را از اولویت ها دانست و ادامه داد: اتاق بازرگانی برای برپایی نمایشگاه در اقلیم کردستان عراق اعلام آمادگی کرده است که در صورت فراهم آمدن شرایط آن، اتاق آمادگی دارد در کمترین زمان ممکن این مهم را انجام دهد.

وی با بیان اینکه فلسفه فعالیت بازارچه های موقت غیررسمی استان واردات کالا است، یادآور شد: ۱۲۲ هزار نفر عضو فعال تعاونی های مرزنشینان هستند به عبارتی ۶۳ درصد جمعیت مرزنشینان استان در این حوزه فعال هستند و به همین دلیل باید به مسائل و مشکلات این بخش نیز رسیدگی شود.

کد خبر 2766332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha