هشدار نسبت به افزایش مصرف مواددخانی و ماریجوانا در کردستان

سرویس کردستان- نشست پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه پیام نور سقز با هدف آگاهی بخشی و آموزش دانشجویان در مورد مضرات اعتیاد و مواددخانی و راه‌های پیشگیری از آن برگزار شد.

به گزارش کرد پرس، یکی از کارشناسان مرکز بهداشت در این نشست با بیان اینکه سیگار و مواددخانی از عوامل آسیب زای سلامتی و بهداشتی است، گفت: متاسفانه شاهد گرایش روزافزون جوانان و نوجوانان به سیگار و قرص های اعتیادآور هستیم که باید با آگاهی بخشی و آموزش از این مشکلات پیشگیری نمائیم.

حسینی ضمن برشمردن عوامل مخاطره گرایش به دخانیات از جمله، عوامل فردی، اجتماعی، خانوادگی، شبکه های مجازی و دوستان اعلام کرد: تقلید از والدین، اطرافیان و دوستان، دسترسی ساده به انواع دخانیات و ارزان بودن آن، آگاهی ضعیف و باورهای غلط، برخی برنامه ها و الگوهای غلط در رسانه ها، نداشتن تفریحات و سرگرمی های متنوع و جذاب، رسیدن به آرامش مقطعی، حل و یا فرار از مشکلات روزمره، احساس سرخوشی، نمایش اقتدار در جمع دوستان و جامعه و... باعث گرایش فرد به مواد دخانی می شود.

وی سپس بر آموزش مهارت های زندگی و اجتماعی، کاهش تعارضات خانوادگی، افزایش انسجام، همدلی و احساس مسئولیت در خانواده، دقت در انتخاب دوستان، پاسخگویی معقول و منطقی به نیازهای فردی و روانی کودکان، اطلاع رسانی بیشتر و اقدامات فرهنگی- آموزشی در مورد مضرات و تبعات بهداشتی و اقتصادی- اجتماعی سیگار و موادمخدر، احساس مسئولیت اجتماعی و... برای کاهش مصرف مواددخانی و اعتیادآور تاکید نمود.

در ادامه رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر شهرستان سقز با بیان اینکه پایین آمدن سن موادمخدر و افزایش آن نگران کننده است، تاکید نمود: باید سیاست های پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با موادمخدر با جدیت دنبال شود.

سرگرد محمودی با معرفی انواع موادمخدر سستی زا، محرک و روانگردان و تبعات مصرف آنها، به افزایش کشت گل و گراس (ماریجوانا) در سال های اخیر در منطقه با همکاری باندهای موادمخدر در برخی روستاها گفت: مردم باید مواظب ترفندهای سوداگران مرگ باشند این اقدام برای آنان دردسر و مشکلات عدیده ایجاد می کند.

وی به تبلیغ های فریب دهنده و افزایش مصرف سیگار و ماری جوانا و قرص های محرک در بین جوانان، دانشجویان و دانش آموزان با سنین کم اشاره و گفت: باید این اقشار را از آسیب های جدی این مواد و تبعات اعتیادآور آنها آگاه نماییم.

محمودی بر ایجاد حساسیت عمومی، اقدامات فرهنگی و اطلاع رسانی، برخورد جدی با باندها و عوامل تهیه و توزیع موادمخدر، نظارت و کنترل بیشتر خانواده ها بر فرزندان، توقیت مراکز ترک اعتیاد و بازپروری، توجه به اشتغال و تفریحات سالم جوانان و... برای کاهش اعتیاد در جامعه تاکید نمود.

کد خبر 2781385

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha