لزوم احیای بافت تاریخی شهر کرمانشاه و حفظ هویت فرهنگی آن

سرویس کرمانشاه _ معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه گفت: بافت تاریخی جزئی از هویت فرهنگی شهر کرمانشاه است و باید این بافت باز سازی و احیا شود.

به گزارش کردپرس، بهزاد مسعودی اصل گفت: بافت تاریخی شهر کرمانشاه جزیی از سرمایه ملی و فرهنگی کشور است که نه تنها به لحاظ خاطرات جمعی بلکه از منظر هویت بخشی ارزشمند بوده و محل سکونت و معیشت هزاران نفر محسوب می شود.

وی افزود: با این حال این بافت دارای مشکلاتی چون گسستگی بافت، آشفتگی در ساختار اجتماعی و آشفتگی در ساختار کالبدی و .... است که منجر به تخلیه ساکنین اصیل بافت شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: درحال حاضر در بافت تاریخی شهر کرمانشاه اکثريت محلات فرسوده در فضای شهری وجود دارد که مسائل و پیچیدگی‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را در خود دارد.

وی ادامه داد: این محلات و بافت‌ها که دارای ریشه‌های سکونتی ارزشمند با غنای فرهنگی، اجتماعی و معماری است و از طرف دیگر به جهت فرسودگی شدید و وجود معضلات روبنایی و زیرساختی و نیز عدم تطابق با زندگی امروز شهری و شهرسازی مدرن دارای مشکلات متعدد است، با این حال از مهمترین بافت‌های ناکارآمد شهر کرمانشاه محسوب می‌شوند که روند احیای آن به واسطه وجود جریان‌های عمیق اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، همچنین ویژگی‌های کالبدی آن چندان آسان نیست و نیازمند برنامه ریزی و مداخله هماهنگ برای ساماندهی و ارتقاء کیفیت سکونت است.

مسعودی اصل بیان داشت: مهمترین مشکلات بافت تاریخی شهر کرمانشاه عبارتند از «کمبود خدمات بهداشتی، فقر امکانات شهری، نارسایی شبکه‌های تاسیساتی موجود، نبود فضاهای سبز و سایر نارسایی‌های زیست محیطی که با توجه به گستردگی پدیده فقر شهری در مناطق فرسوده شهر، این محدوده‌ها مناسب‌ترین عرصه برای بروز انواع بزه های اجتماعی» بوده که موجب کاهش میزان امنیت محله و نارضایتی ساکنان از محیط خواهد شد.

وی بیان کرد: ساخت و سازهای بی‌رویه و خارج از برنامه و ضعف نظام کنترل ساخت و ساز در نواحی بافت تاریخی، پایین بودن سطح مشارکت در نوسازی بافت با توجه به درآمد پایین ساکنان آن منطقه، ناپایداری کالبدی، مقاوم نبودن ساختمان‌ها و فرسودگی ساختاری، نفوذ ناپذیری و نارسایی‌های موجود در شبکه ارتباطات و عرض کم معابر، طولانی بودن زمان دسترسی به خدمات و وسایل نقلیه اضطراری از قبیل ماشین‌های آتش‌نشانی و آمبولانس‌ است.

معاون شهرداری کرمانشاه در پایان تأکید کرد: آنچه که در بافت تاریخی شهر کرمانشاه قابل توجه و متفاوت به نظر می‌رسد آن است که این بافت علی‌رغم فرسودگی، هنوز برخی از ظرفیت‌های پویایی و سر زندگی خود را حفظ کرده و دارای ظرفیت‌های مناسبی برای حفاظت و احیاء است.

وی افزود: جهت حفظ و نگه‌داری آن و جلوگیری از عواملی که تا کنون مانع رشد و توسعه متوازن بافت شده و به سر زندگی آن آسیب رسانیده است، باید زمینه‌های مناسب جهت ساماندهی بافت را به همراه موانع و مشکلات موجود در آن را شناسایی کرده و سپس با ارائه اهداف و راهکارهای مناسب در بر طرف کردن این مشکلات تلاش کرد. که این ساماندهی باید ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و... را شامل شود تا به تمامی ابعاد بافت قدیم با نگاهی یکپارچه برخورد شود.

کد خبر 17286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha