نقشه راه عملیاتی تولید سیب و جلوگیری از ریزش زودهنگام تدوین شود

سرویس آذربایجان غربی- رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: باغداران استان با به کارگیری بذور پایه رویشی و روش های علمی از هدر رفتن 30 درصد تولید سیب درختی و تبدیل شدن به سیب صنعتی قبل از زمان برداشت جلوگیری کنند.

به گزارش کردپرس ، اکبر کرامتی در جلسه بررسی وضعیت تولید سیب درختی استان تاکید کرد: باید یک نقشه راه عملیاتی برای تولید سیب که قابلیت اجرایی داشته باشد ، تدوین شود. ریزش میوه اجتناب ناپذیر است اما با مدیریت صحیح در باغات می توان ریزش سیب به طور معمول را کاهش داد.

کرامتی ادامه داد: از مرکز تحقیقات و اموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در خواست داریم روش های جدید علمی و تاثیر گزار در این زمینه را در اسرع وقت شناسایی و در اختیار کشاورزان قرار دهند.

او افزود: سیب های رقم رد گلدن در مقایسه با رقم گلدن دچار ریزش بیشتری می شوند و پایه های بذری نیز نسبت به پایه های رویشی ریزش بیشتری دارند.

کرامتی بیان کرد: تبدیل باغات بذوری به باغات مدرن و استفاده از ارقام مقاوم به کم آبی و آفات، استفاده از ارقام دیرس یا زوددرس بسته به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف استان، پراکنش رسیدگی در زمان ، آبیاری منظم و عدم مواجهه درختان با تنش های کم آبی و پرآبی را از جمله راهکارها و عوامل اساسی برای جلو گیری از ریزش سیب درختی است.

رییس جهاد کشاورزی استان در ادامه با اشاره به تامین علوفه مورد نیاز دام های استان اشاره کرد و گفت : روزانه 500 تن نهاده دامی در استان نیاز داریم ، که در منطق شمال استان که با مشکل کمبود آب مواجه نیستیم نیاز است کشت ذرت علوفه ای و سویا برای پایداری تولید افزایش یابد.

کرامتی افزود: امسال باید برنامه ریزی شود حداقل 30 هزار هکتار از اراضی کشاورزی واقع در شمال استان که در محدوده اجرای طرح شبکه های فرعی ابیاری و زهکشی قرار دارند با استفاده از کشاورزی قراردادی زیر کشت روند.

او با بیان اینکه استفاده از آمیخته گری به عنوان یک روش اصلاح نژادی موثر و موفق در گوسفندان به شمار می رود، ادامه داد: در آمیخته گری دام سبک در کشور جزو استانهای پیشرو هستیم که نیاز است مرکز تحقیقات کشاورزی نیز در این زمینه با جدیت بیشتری ورود کند.

به گزارش کردپرس، امسال تولید سیب به نسبت سال گذشته ٣٠٠ هزار تن در آذربایجان غربی افزایش یافته و در پی عوامل اقلیمی و گرمای زودرس سیب زیر درختی نیز امسال زودتر ریزش کرده و به نسبت سال گذشته این نوع سیب هم ١٥٠ هزار تن افزایش داشت.

کد خبر 18435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha