مصرف گاز و برق در کردستان افزایش یافته است/960 پروژه عمرانی و اقتصادی در کردستان به بهره برداری می رسد

سرویس کردستان- جلسه شورای اداری استان کردستان، صبح امروز پنجشنبه 9 بهمن ماه با محوریت مصرف انرژی و لزوم کاهش آن، در استانداری کردستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه کردستان در این جلسه، به نزدیکی به ایام الله دهه فجر اشاره کرد و با بیان کردن جمله امام راحل که فرمودند انقلاب ما انفجار نور بود، اظهار کرد: حداقل 5 محور را می‌توان در این جمله تبیین کرد و این نشان می‌دهد در گفته‌های امام (ره) چه اندیشه‌های پنهانی قرار دارد.

وی افزود: سرعت شکل‌گیری انقلاب، استکبارستیزی و مقابله با ظلم، خدمت و جهاد، عدالت محوری و پیشرفت کشور و اخلاق و معنویت محورهای نهفته در این جمله امام راحل (ره) است که ما به عنوان مسئولان این نظام و خادمان مردم وظیفه داریم آنها را تبیین کنیم.

استاندار کردستان هم در این جلسه، به بحث مصرف انرژی اشاره کرد و ادامه داد: بی‌تفاوتی نسبت به سرمایه‌های ملی یک گناه بزرگ است و سرمایه‌هایی که می‌تواند به صادرات تبدیل شود و درآمد آنها به سرمایه‌ای برای تولید و ایجاد اشتغال تبدیل شود بدون هدف مصرف می‌شود.

مرادنیا یادآور شد: قطع انرژی برق و گاز واحدهای تولیدی و صنعتی با مصرف بیش از حد بخش‌های خانگی و اداری می‌تواند چرخه اقتصاد استان را زیر سوال برد و وقتی می‌بینیم برق پتروشیمی سنندج دو روز قطع می‌شود مشکلات بسیاری در حوزه تولید ایجاد می‌شود.

وی بیان کرد: قابل پذیرش نیست که دستگاه‌های دولتی و اداری در بحث انرژی بدون حساب و کتاب مصرف داشته باشند و در کنار این مسئله ما بخواهیم از شهروندان که صرفه جویی کنند و یا اینکه بخش‌های صنعتی را با قطع برق مواجه کنیم.

استاندار کردستان گفت: در بحث کرونا نیز خوشبختانه در مقطعی قرار داریم که در وضعیت آبی هستیم و نباید این را دلیلی برای رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی بدانیم و در شرایطی که باید به دنبال نشاط اجتماعی باشیم باز هم شاهد شیوع بیشتر ویروس کرونا و مرگ و میر باشیم.

مرادنیا اظهار کرد: اگر کرونا را جدی نگیریم و دوباره با پیک جدید کرونا مواجه شویم بیشترین ضربه را حوزه اقتصادی استان و بازار می‌خورند چرا که ممکن است باز هم بازارها تعطیل شود و این می‌تواند صدمات جبران ناپذیری وارد کند.

وی افزود: در بحث نظارت بر بازار نیز شاهد هستیم که عده‌ای سودجو به دلخواه خود کالاهای اساسی مردم را گران کرده اند و کسی نیز جوابگو نیست و نباید با کسی تعارف کرد و باید با این افراد برخورد جدی صورت گیرد.

استاندار کردستان ادامه داد: مردم شرایط چند سال گذشته را به خوبی تحمل کرده‌اند و امروز ما مسئولان ما وظیفه داریم هر کاری که می‌توانیم انجام دهیم تا مردم بیش از این زیر فشارهای اقتصادی نروند.

960 پروژه عمرانی و اقتصادی در دهه فجر به بهره برداری می رسد

بهمن مرادنیا در جلسه شورای اداری استان کردستان پیشاپیش ضمن گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: علیرغم همه تنگتاهای مالی و وجود تحریم های ظالمانه در دهه فجر امسال ۹۶۰ پروژه عمرانی و اقتصادی به ارزش‌هزار و ٨۴۵ میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.
وی ۶۱۴ پروژه قابل افتتاح در دهه فجر را عمرانی و ۲۴۶ پروژه دیگر را در حوزه اقتصاد عنوان کرد و افزود: مجموعه اشتغال ایجاد شده از محل این طرح ها هزار ۵۳۳ شغل مستقیم است و در سه ماهه اول سال آینده نیاز طرح های بسیار بزرگتری به ثمر خواهند نشست.

در صورت عادی انگاری کرونا، اسفندماه شاهد موج بعدی خواهیم بود

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: استان در وضعیت آبی کرونا به سر می‌برد ولی اگر کرونا عادی‌انگاری شود باید منتظر موج جدید این بیماری در اسفند ماه باشیم.

به گزارش ایرنا، دکتر فرزین رضاعی روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری کردستان اظهار داشت: اگر تجربه اروپا در زمینه کاهش آمار فوتی‌ها تا ۲ نفر در روز را ملاک قرار دهیم، مشخص می‌شود که کرونا در صورت روزمرگی طغیان می‌کند.

وی افزود: اگر رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند مرداد و شهریور باشد، در اسفند باید منتطر موج دیگری از بیماری بود که از نظر اقتصادی هم، زمان مهمی برای کسب و کارها محسوب می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از مسوولان خواست تا دستورالعمل‌های بهداشتی را با دقت رعایت کنند چرا که نگاه مردم به رفتار مسوولان است.

رضاعی به عملکرد طرح شهید سلیمانی از اول آذر تاکنون اشاره کرد و گفت: یک هزار و ۳۴۳ تیم حمایتی، نظارتی و مراقبتی در ۶۳۰ خانه بهداشت، ۱۰۹ پایگاه سلامت و ۱۶ مرکز ۲۴ و ۱۶ ساعته در این طرح فعالیت دارند.

رضاعی گفت: در این مدت شاهد کاهش ۸۷ درصدی بستری، ۸۸ درصدی فوتی و ۷۵ درصدی موارد مثبت بیماری در استان نسبت به ماه قبل از شروع طرح بودیم.

مشترکان خانگی با کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز مانع از قطع برق شوند

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان هم در این نشست گفت: در صورتیکه مشترکان خانگی ۱۰ درصد مصرف گاز خود را کاهش دهند، قطعی برق در استان اتفاق نخواهد افتاد.

هیوا لهونیان با بیان اینکه اغلب سوخت نیروگاه‌ها از گاز طبیعی تامین می‌شود، اظهار داشت: تاکنون ۲۶.۷ مگاوات مصرف برق کردستان مدیریت و ۳۱۰ مگاوات ساعت در مصرف انرژی صرفه‌جویی شده است.

وی با بیان اینکه در ایران سه برابر استانداردهای جهانی برق و گاز مصرف می‌شود، اضافه کرد: با توجه به این بالا بودن مصرف انرژی در کشور، به راحتی و با رعایت الگوی مصرف برق، می‌توان در این راستا صرفه‌جویی کرد و مانع از خاموشی برق شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با بیان اینکه مشترکان درکشورمان بد مصرف هستند، اضافه کرد: باید از دوره بد مصرفی خارج و به سمت درست مصرف کردن و در نهایت صرفه‌جویی را در مصرف انرژی در زندگی پیش بگیریم.

لهونیان بر ضرورت رعایت صرفه‌جویی مصرف برق توسط ادارات و به ویژه بخش خانگی تاکید کرد و گفت: ادارات با استفاده از نور طبیعی در طول روز و مشترکان با خاموش کردن لامپ اضافی می‌توانند مانع از بروز خاموشی در استان شوند.
افزایش هشت درصدی مصرف گاز در کردستان

مدیرعامل شرکت گاز کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه ۷۰ درصد سبد انرژی در استان به گاز طبیعی اختصاص دارد، گفت: در این استان با وجود مشکلات و موج سرما، جریان گاز برقرار بوده و خللی در انتقال گاز به مشترکان ایجاد نشد که نشان از پایداری شبکه گاز استان دارد.

احمد فعله‌گری افزود: در طول امسال تا هفتم بهمن ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون گاز طبیعی در استان مصرف شده که نسبت به مدت مشابه بیش از هشت درصد رشد داشته است، ضمن اینکه مصرف گاز نیروگاه سنندج بیش از ۸۱۸ میلیون مترمکعب بوده که ۱۳ درصد رشد دارد.

وی با بیان اینکه بخش خانگی در سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال ۸۷ میلیون بیشتر گاز مصرف کردند، یادآور شد: ۳۳ درصد مصرف گاز طبیعی در استان مربوط به نیروگاه سنندج، ۵۳ درصد خانگی، هشت درصد صنعت و ۶ درصد نیز جایگاه‌های سی ان جی است.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان به بخش‌نامه‌ لزوم کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز توسط ادارات اشاره کرد و گفت: در همین راستا یک هزار و ۴۱ واحد دولتی شناسایی شد و پنج هزار و ۱۶۰ بازدید صورت گرفت که یک هزار و ۱۷۹ اخطار صادر و گاز ۱۲۰ اداره دولتی نیز قطع شد.

فعله‌گری تاکید کرد: با بهره‌برداری از طرح‌های دهه فجر در استان، جمعیت تحت پوشش در استان به ۹۸ درصد، جمعیت شهری ۱۰۰ درصد و جمعیت روستایی به ۹۵ درصد ارتقا خواهد یافت.

وی با اشاره به گازرسانی به یک هزار و ۳۵۵ روستای استان، اظهار داشت: تاکنون ۲ هزار و ۶۵ واحد صنعتی در کردستان به شبکه سراسری گاز متصل شده که ۶۲۰ مورد آن در قالب مصوبه شورای اقتصاد و به صورت رایگان انجام شده است.

کد خبر 3846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha