به گزارش کردپرس، فاروق سلیمانی در گفت و گوی خبری اظهار کرد: ماموران یگان حفاظت این اداره برای نخستین بار در این منطقه سه قطعه لکلک سیاه که از گونههای کمیاب در ایران است را در تالاب تازه احیا شده قوپیباباعی مهاباد را مشاهده و ثبت کردند.
او اضافه کرد: گونه لکلک سیاه در فهرست قرمز اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) معرفی شده است و تعداد کمی از این پرنده مهاجر در ایران مشاهد می شود
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: این پرنده در نواحی آبهای شور و شیرین، رودخانههای کم عمق با ساحل شنی، کانالها، جزایر، زمینهای سیلابگیر و نواحی پر درخت کنار دریاچهها به سر برده و معمولا روی درختان آشیانه میسازد.
او ادامه داد: لکلک سیاه در ایران به تعداد کم در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس و در شمال غرب کشور به صورت گروههای کوچک مهاجر دیده میشود. این پرنده حدود یک متر طول دارد و فاصله بین ۲ سر بال آن به ۱۴۵ تا ۱۵۵ سانتیمتر میرسد و به واسطه سر، گردن و پشت سیاهش کاملا از لک لک سفید متمایز است.
به گزارش کردپرس، تالاب بینالمللی «قوپی باباعلی» مهاباد در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی این شهر و مسیر جاده مهاباد به میاندوآب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.
تالاب «قوپیباباعلی» مهاباد با وسعت ۵۰۰ هکتار و محدوده اکولوژی حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار زیستگاه پرندگانی نظیر اردک سرسبز و سر حنایی، آنقوت، انواع غاز، فلامینگو و تنجه است.
این تالاب با ویژگیهای طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از بهترین زیستگاههای مهم پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالابهای مهم این منطقه محسوب میشود که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و دارای دیپلم افتخار از سازمان ملل متحد «یونسکو» است.
نظر شما