نوجوانان مازندرانی میزبان نویسنده کرمانشاهی بودند

سرویس کرمانشاه-ویژه‌برنامه‌ی ادبی «یک روز با یک نویسنده» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مازندران به دیدار با مرتضی حاتمی نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان اختصاص داشت.

به گزارش کردپرس، در ادامه برنامه‌ریزی‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای سفر نویسندگان به استان‌های مختلف، این بار (مرتضی حاتمی)نویسنده‌ی حوزه کودک و نوجوان روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر ۹۶مهمان بچه‌های مازندران شد و در ویژه‌برنامه‌های مختلف با آن‌ها به بحث و گفت‌وگو نشست.
بر اساس این گزارش، اعضای کتاب‌خانه سیار روستایی میاندرود، مرکز فرهنگی و هنری جویبار و مرکز شماره یک کانون ساری میزبان این نویسنده ی کرمانشاهی بودند.
در این برنامه‌ها کودکان و نوجوانان ضمن آشنایی با شخصیت یک نویسنده مطرح حوزه کودک و نوجوان، پرسش‌های خود را در زمینه نویسندگی با وی مطرح کردند.
بر همین اساس حاتمی در دیدار با اعضای کتاب‌خانه سیار روستایی میاندورود ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانش‌آموزان این روستا برای بچه‌ها از اهمیت مطالعه و کتاب صحبت کرد.
نویسنده ی رمان (راز کوچه باغ هفت توت) در این نشست گفت:
خواندن کتاب باید به یک عادت خوب و مستمر تبدیل شود.خرید کتاب و تشکیل کتابخانه می تواند بچه های دیگر را به خواندن کتاب عادت دهد.
در ادامه این نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان از چگونه نوشتن سخن گفت و در توضیح مختصری، مراحل نوشتن یک داستان و رمان از جرقه‌های ذهنی یک نویسنده تا چاپ کتاب را برای دانش‌آموزان تشریح کرد.
طرح پرسش‌هایی از سوی بچه‌ها، پاسخ‌گویی نویسنده، امضا و اهدای کتاب از سوی نویسنده به دانش‌آموزان روستایی و عکس یادگاری از دیگر برنامه‌های این روز به یاد ماندنی در روستای بزمین‌آباد شهرستان میاندرود بود.
هم‌چنین در دومین برنامه‌ی «یک روز با یک نویسنده» حاتمی در مرکز فرهنگی‌هنری کانون جویبار حضور یافت و درباره‌ی داستان‌هایش و چگونگی بازنویسی و بازآفرینی دیگر اثر خود با عنوان«مرزبان‌نامه» توضیح داد.
نویسنده ی مجموعه داستان(بیمارستانی در باغچه) در این مرکز گفت:
ما کردها با موسیقی به دنیا می آییم.با موسیقی زندگی می کنیم و با موسیقی هم به خاک سپرده می شویم.در فصل هایی از رمان (راز کوچه باغ هفت توت)به موسیقی کردی،ساز تنبور،مقام هایی موسیقایی این ساز،نحوه ی ساخت ساز تنبور برای آشنایی جامعه ی هدف پرداخته ام تا مخاطبان با بخشی هایی از فرهنگ و هنر مناطق کرد زبان آشنا شوند.
وی در ادامه افزود:
استان کرمانشاه دارای فرهنگ های مختلف و خرده فرهنگ زیادی است که تلاش کرده ام در این رمان،به این فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها بپردازم تا سایر نوجوانان با این آداب و رسوم بیشتر آشنا شوند.
در ادامه بچه‌ها از چگونه نوشتن، پردازش یک موضوع برای تولید و خلق داستان و ... از این نویسنده ی کرمانشاهی پرسش‌هایی را مطرح کردند و این نویسنده برای آن‌ها از فرایند نوشتن و کتاب صحبت کرد.
امضای یادگاری و اهدای کتاب نویسنده، از برنامه‌هایی بود که در این مرکز انجام شد.
بعد از ظهر «یک روز با یک نویسنده» نیز به حضور حاتمی در مرکز شماره یک کانون ساری و شرکت در جمع اعضای انجمن «نکورویان داستان» ویژه اعضای ارشد کانون اختصاص داشت.
اعضای این انجمن نیز ابتدا به خوانش بخش‌هایی از یک داستان که پیش از این مطالعه کرده بودند، پرداختند و آن‌ را نقد و بررسی کردند.
نویسنده مهمان برنامه نیز در جمع اعضای ارشد ادبی کانون مازندران، با نگاهی تخصصی به پردازش ویژگی‌های داستان پرداخت و در زمینه‌ی نقد و بررسی داستان از زوایای متعدد با این اعضا صحبت کرد.
وی در بخشی از صحبت هایش گفت:
به قول زنده یاد هوشنگ گلشیری،نوشتن رمان صبر ایوب می خواهد.بایستی برای نوشتن رمان،زمان زیادی را صرف کرد و توان زیادی را به کار برد.لازم است که برای پیدا کردن موضوع و سوژه دقت فراوان نمود و ساده انگاری را کنار گذاشت.زیرا انتخاب موضوع رمان بسیار مهم و ضروری و حیاتی است.
من رمانی در دست نگارش دارم که حدود ۱۹ سال موضوع و سوژه ی اصلی اش با من همراه بوده و از فروردین ۹۳ نگارش آن را آغاز کرده ام که پیش بینی می کنم که ۱۰ سال نوشتنش ادامه پیدا کند.
وی در بخشی از صحبت ها گفت:
بایستی با رمان زندگی کرد.با شخصیت ها فضاها حوادث لحظات و ... همراه بود و همراهی کرد.بایستی با خنده های رمان خندید و با گریه ها گریست.
در ادامه اعضای نوجوان کارگاه داستان سوالات شان را از این نویسنده ی کرمانشاهی مطرح کردند.
در پایان مراسم جشن امضای رمان (راز کوچه باغ هفت توت)با حضور نویسنده برگزار شد و نویسنده کتابش رل برای اعضا امضا و اهدا نمود.

مرتضی حاتمی، نویسنده و روزنامه‌نگار ادبی، متولد ۱۳۵۵ شهرستان صحنه (کرمانشاه) است و تاکنون بیش از۴۰ عنوان کتاب برای کودکان و نوجوانان و بزرگسالان در قالب‌های بازآفرینی، مجموعه داستان و رمان نوشته و منتشر کرده و ۶ عنوان دیگر هم زیر چاپ دارد که تا پایان امسال منتشر خواهند شد.

کد خبر 49647

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha